Vymeniť si životy, nie je vždy jednoduché. V redakcii sme dostali nápad, zameniť životy dvoch ambasádoriek značky Huawei. Moderátorka Becca a profesionálna biatlonistka Paulína Fialková si na jeden deň vymenili životy. Ako zvládla Becca prežiť deň v koži športovkyne?

Naši chalani z redakcie Ondrej s Romanom pozorne ich deň sledovali a zamerali sa aj na to, ako im počas dňa pomáhali aplikácie z HUAWEI AppGallery.

Ak sa vám video nezobrazuje, môžete si ho pozrieť aj na YouTube.

Po overení pandemickej situácie a covid automatu sme sa s Beccou vybrali z Bratislavy priamo do Banskej Bystrice vlakom, kde nás už čakala Paulína, ktorá si pre Beccu nachystala poriadny program. Paulína Fialková je úspešná slovenská reprezentantka v biatlone, preto sme sa na jej program nesmierne tešili.

Rovno od športovej haly sme sa vybrali niekoľko kilometrov od Bystrice do lyžiarskeho strediska Skalka, v ktorom nás zastihlo poriadne sneženie.

Becca a Paulína Fialková počas zámeny životov

Becca a Paulína Fialková počas zámeny životov

Becca sa prvýkrát v živote postavila na bežky a pod vedením Paulíny si skúšala rôzne techniky bežkovania. Prekvapivo veľmi dobre na nováčika zvládla niekoľko kôl po tréningovom štadióne a o jej výkonoch nás presvedčil aj zaznamenaný tréning cez Huawei Health v kombinácii s hodinkami Huawei Watch GT 2 Pro.

Zo Skalky sme zamierili priamo do Duklianskej strelnice, v ktorej trénujú športoví reprezentanti. Becca si vyskúšala streľbu z malokalibrovej zbrane na vzdialený terč, čo je v podstate druhá časť biatlonu. Dôležitým zistením bolo, že pri streľbe je okrem iného kľúčové aj dýchanie, pretože pri triafaní terča a získavaní bodov rozhodujú milimetre.

Becca a Paulína Fialková počas zámeny životov

Becca a Paulína Fialková počas zámeny životov

Poslednú fázu Paulínino dňa tvoria intenzívne kondičné tréningy a tak sa jednému kondičáku nevyhla ani Becca, ktorá dostala vo fitku poriadne zabrať. Po kvalitnej tréningovej zostave si však treba dopriať aj dobré palivo a tak sme deň zakončili dobrým jedlom.

Becca a Paulína Fialková počas zámeny životov

Becca a Paulína Fialková počas zámeny životov

Becca výzvu zvládla bravúrne a ako sama zistila, byť profesionálnou športovkyňou nie je jednoduché. Tento deň ju však nenechal chladnou a preto si Paulína už čoskoro zažije deň profesionálnej moderátorky v Bratislave.

Samozrejme prirodzený talent sa úplne nahradiť nedá, no zvládnuť deň ľahko a jednoducho je možné aj vďaka aplikáciám. Beccu a Paulínu počas dňa sprevádzali tieto aplikácie (Nariadenia Automatu, Ideme vlakom, Tatrabanka, SHMUapp, Minuta po minute, Telegram, Petal Mapy, Bolt, Huawei Health, Fitify Workouts, Bolt Food), ktoré sú všetky dostupné v HUAWEI AppGallery.