Ak ju chcete už dnes, musíte si kúpiť novú Lumiu 550 alebo 950.

Microsoft pôvodne sľúbil, že aktualizáciu na operačný systém Windows 10 Mobile prinesie ešte do konca tohto roka. Do dnešného dňa však konkrétny dátum nezverejnil a tak nie je prekvapením, že sa aktualizácia oneskorí. Podľa aktuálneho vyhlásenia spoločnosti bude dostupná začiatkom budúceho roka.

V novembri sme prostredníctvom smartfónov Lumia 950 a 950 XL uviedli na trh operačný systém Windows 10 pre smartfóny s novými funkciami, ako je Continuum a univerzálnym obchodom s Windows aplikáciami. Aktualizácia na systém Windows 10 Mobile bude dostupná začiatkom budúceho roka pre vybrané zariadenia so systémom Windows Phone 8 a 8.1,“ znie vyhlásenie Microsoftu.

windows10continuum_vyd5_nowat

Windows 10 Mobile sme otestovali na Lumii 950. Naše dojmy nájdete v decembrovom vydaní magazínu touchIT

Dodajme, že Microsoft stále nepotvrdil, ktoré zariadenia dostanú aktualizáciu. Spoločnosť ju chce poskytnúť pre väčšinu smartfónov značky Lumia. Požiadavkou bude úložisko o veľkosti minimálne 8 GB.

Ak sa vám nechce čakať, Windows 10 Mobile môžete získať kúpou niektorej z nových Lumií (550, 950 a 950 XL) alebo prihlásením sa do programu Windows Insider. Testovacia verzia je už dostupná aj pre vybrané zariadenia so systémom Windows Phone 8.1.

Operačný systém Windows 10 Mobile sme v redakcii otestovali, vrátane funkcie Continuum, ktorá je aktuálne dostupná iba pre Lumie 950 a 950 XL. Zhrnutie dojmov prinášame v článku v decembrovom vydaní nášho magazínu.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit