Odpoveď na otázku, akú hodnotu bude mať Bitcoin o 5 rokov, by chceli poznať asi všetci investori do kryptomien. Je to však oveľa zložitejšia otázka, než sa na prvý pohľad môže zdať. Ak by ste uvažovali pred piatimi rokmi rovnako, v roku 2019 by ste si mohli kúpiť jeden Bitcoin za výhodnú sumu 5 000 dolárov. 

Prečo výhodnú sumu? Nuž, Bitcoin sa v súčasnosti pohybuje na hodnote približne 62 000 dolárov, takže ak by ste si kúpili hoci len jeden Bitcoin či polovicu z jedného Bitcoinu, mohli ste dosiahnuť veľmi pekný zisk.

Ale ako to bude v nasledujúcich rokoch? A aký vývoj môžeme u Bitcoinu očakávať v najbližších 5 rokoch? Existujú na trhu aj lacnejšie alternatívy k Bitcoinu? Práve na to sa pozrieme v dnešnom článku.

Bitcoin je jedinečným aktívom

Aby sme lepšie porozumeli tomu, prečo hodnota Bitcoinu stále rastie a pravdepodobne bude rásť aj v nasledujúcich rokoch, musíme najprv pochopiť jeho podstatu. 

Za približne 15 rokov existencie Bitcoinu sa v obehu nachádza len 21 miliónov tokenov, pričom miera inflácie tohto aktíva sa nikdy nezmenila. Cena fixného aktíva sa tak zvyšuje spolu s dopytom po ňom.

Bitcoin je vôbec prvá kryptomena na trhu.Zdroj: Pixabay.com
Bitcoin je vôbec prvá kryptomena na trhu.

To výrazne kontrastuje s fiat menami, ktoré sú hlavným konkurentom Bitcoinu. Tieto meny neustále strácajú kúpnu silu v dôsledku neuvážených fiškálnych a menových opatrení predovšetkým v USA. Koncepcia Bitcoinu sa zameriava na konzistentnejší výsledok.

Vznik silnejšej prezencie na trhu ďalších aktív je ďalším dôvodom rastu ceny Bitcoinu. Najnovším krokom v tomto smere bolo januárové schválenie spotových bitcoinových ETF. Tie boli doteraz neuveriteľne účinné pri priťahovaní nových investorov do Bitcoinu. Schválenie ETF zo strany Komisie pre cenné papiere a burzy (SEC) je navyše možné považovať za potvrdenie regulačného dohľadu.

Cena Bitcoinu za päť rokov –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ oplatí sa investovať teraz?

Ako sme uviedli v príklade na samom začiatku, ak by ste počas roka 2019 kúpili 1 BTC za cenu 5 000 $, mohli by ste dosiahnuť exponenciálne zisky. Na druhej strane to bolo počas obdobia medvedieho trhu, keď bola cena kryptomien na svojom najnižšom bode.

V súčasnosti sa nachádzame v tzv. býčom trhu, a preto investovanie do Bitcoinu nemusí byť úplne strategické. Vo všeobecnosti sa odporúča nakupovať kryptomeny, keď trh nasleduje medvedí trend. Ak však chcete držať BTC dlhodobo, môžete zvážiť stratégiu DCA a pravidelne, ale v malých sumách investovať.

Podľa niektorých analytikov a odborníkov by cena BTC mohla v roku 2029 dosiahnuť 200 000 $. Pred uskutočnením akejkoľvek investície je však dôležité urobiť si vlastný prieskum a zvážiť mieru rizika.

Na trhu existujú aj iné investičné možnosti ako Bitcoin, ktoré sú aj lacnejšie.

Staking, learn-to-earn alebo airdrop – to je 99Bitcoins

Projekt 99Bitcoins nie je na trhu žiadnym nováčikom. V skutočnosti má táto platforma úspešný kanál na YouTube s viac ako 700 tisíc sledovateľmi. Preto je kryptokomunita viac ako nadšená z príchodu predpredaja projektu a nového tokenu 99BTC. 

Projekt zavádza nový koncept learn-to-earn, prostredníctvom ktorého môžu používatelia získať odmeny za vzdelávanie sa v oblasti kryptomien. 

Skvelá alternatíva k Bitcoinu ponúkajúca staking, learn-to-earn a odmenyZdroj: presale.99bitcoins.com
Skvelá alternatíva k Bitcoinu ponúkajúca staking, learn-to-earn a odmeny

99Bitcoins ponúka aj staking, ktorý investorom umožňuje zarobiť viac ako 1 360 % APY. Miera stakingu však neustále klesá spolu s tým, koľko tokenov bolo v rámci staking poolu uzamknutých. 

Potenciálni investori tak môžu dosiahnuť veľmi slušné zisky ešte pred uvedením tokenu na burzy. Tokeny 99BTC si môžu kúpiť prostredníctvom ETH, BNB alebo USDT. 

Projekt už v predpredaji získal viac ako 1,2 milióna dolárov. Počas ďalších fáz predpredaja sa bude cena tokenu postupne zvyšovať. Investori majú teraz možnosť získať token 99BTC za najnižšiu možnú cenu. 

Ako sme však už spomínali, vždy je treba zvážiť riziko investície a urobiť si vlastný prieskum.

Navštíviť predpredaj 99Bitcoins

Záver

Investovanie do Bitcoinu môže byť šikovný krok. V praxi sa oplatí investovať do kryptomien, keď sa nachádzajú vo fáze medvedieho trhu. Ak však chcete kryptomeny držať dlhodobo, môžete si svoje obľúbené aktíva dokúpiť v menších sumách a počkať, kam sa cena vyšplhá.

Dobrou investičnou príležitosťou pre mnohých investorov môže byť projekt 99Bitcoins, ktorého cena v predpredaji je nižšia ako jeden dolár a ktorý svojim investorom ponúka množstvo výhod a úžitku. 

Článok bol uverejnený v rámci spolupráce.

Prečítajte si aj: