Dnes je už takmer nepredstaviteľné fungovať bez rôznych mobilných zariadení a internetu. V 70. rokoch, naopak, by ste len veľmi ťažko našli človeka s osobným počítačom, tobôž s prenosným telefónom. Prvý slovenský počítač a mnoho ďalších zaujímavostí na vás čaká 22. mája na IT konferencii VeracompDay v Šamoríne. Na svoje si prídu odborníci, ale aj laici.

Konferencia zameraná na posun v oblasti IT technológií zo 70. rokov k špičkovým moderným technológiám a aktuálnym IT výzvam bude rozdelená do 5 segmentov, a to HEALTHCARE, GOVERNMENT, UTILITY, TELCO A FINANCE. Účastníci si tak budú môcť vybrať témy podľa zamerania svojej spoločnosti.

Medzi spíkrami budú špičkoví odborníci z IT sveta, ktorí poukážu na prípadové štúdie nasadenia technológií od lídrov v bezpečnosti IT či open source. „Celá konferencia sa ponesie v retro štýle v hotelovom komplexe X-BIONIC® SPHERE v Šamoríne. Otvorí ju moderátor Matúš Krnčok. Potešíme aj milovníkov veteránov a dobrého slovenského vína. O hudobný doprovod sa postará jedna z najlepších saxofónových umelkýň Saxana Sapietová a večerný program bude sprevádzať známa moderátorka a herečka Lucia Siposová,“ informuje Naďa Bogdányi z marketingového oddelenia Veracomp Slovakia.

Konferencia bude oživená aj o múzeum technológii zo Slovenskej akadémii vied. Tak isto uvidíte aj ako vyzerali technológie niektorých výrobcov kedysi. (Zdroj: Časopis Quark)

„Hlavným partnerom je spoločnosť Fortinet, ktorá otvorí takmer každý segment svojou prezentáciou. Nebude chýbať ani spoločná prezentácia spoločnosti SAP či Red Hat,“ dopĺňa Naďa Bogdányi. V rámci príspevkov odznejú aj zaujímavé mená inštitúcií a spoločností ako VÚC na Slovensku, český železničný dopravca ČD Cargo, Elektro Celje/Elektro Ljubljana, Nemocnice Jihlava či najväčšia nemocnica v Nórsku.

Tu je malá ochutnávka prípadových štúdií, na ktoré bude konferencia zameraná:

Podceňovanie kybernetických útokov v zdravotníctve

Zdravotnícke inštitúcie podliehajú dvojnásobnému počtu kybernetických útokov v porovnaní s inými odvetviami. O kritickej infraštruktúre zdravotníckych zariadení porozpráva Lukáš Zeman, Business Development Manager zo spoločnosti Veracomp Slovakia.

Lukáš Zeman, Veracomp Slovakia (Zdroj: Veracomp Slovakia)

Finančná strata či poškodenie mena banky?

Jedna z najväčších bánk v Rusku sa týchto hrozieb nebojí. Pavlína Volková, Regional Account Manager z Trend Micro, vám povie o tejto prípadovej štúdii viac. Sekciu FINANCE dotvorí prezentácia o stále častejšie spomínanom open bankingu. David Becvarik, Solutions Architect z Red Hat, ju pojme ako biznis stratégiu.

Konferencia aj pre telekomunikačných operátorov aj providerov

Na konferencii nebude chýbať ani téma pre telekomunikačných operátorov či providerov. Vypočuť si budú môcť, ako zákazníci popredných svetových poskytovateľov komunikačných služieb a riešení využívajú ochranu fyzických, virtuálnych a cloudových serverov z jedinej integrovanej platformy. Aj toto sa dozviete v prezentácii Jana Ryneša, Pre-Sales Consultanta z Veracompu.

Na svoje si prídu aj „netechnici“

Práve v sekcii GOVERNMENT bude časť konferencie venovaná aj menej technickým účastníkom. Dozvedia sa napríklad, prečo sa vyššia územná samosprávna jednotka na Slovensku rozhodla využiť cenovo dostupné riešenie na archiváciu auditných záznamov. „Prezentácie pre tento segment budú spracované tak, aby im porozumel aj manažér či riaditeľ netechnického oddelenia,“ hovorí Naďa Bogdányi.

„Nechceme bežnú konferenciu s masou ľudí, preto sme sa rozhodli podujatie zorganizovať len pre pozvaných,“ dodáva marketingová špecialistka z Veracomp Slovakia. Registrácia je limitovaná počtom a platí na pozvánky. V prípade záujmu je potrebné kontaktovať priamo organizátora na stránke veracompday.sk.

Značky: