Ide o jednu z dlhoočakávaných hier a prísť by mala už v tomto roku.

Je to už 13 rokov, odkedy uzrela svetlo sveta hororová hra Alan Wake. Zožala výborné hodnotenia, dostala dve rozšírenia, „vedľajšiu“ hru American Nightmare a pred dvomi rokmi aj remastrovanú edíciu.

Pre úspech titulu sa už dlhšie hovorilo o jej regulárnom pokračovaní a zdá sa, že ten čas sa priblížil. Ako informuje portál NeoWin.net, v jednej z epizód podcastu Monsters, Madness, and Magic odznel približný termín uvedenie. Prezradili ho herec Matthew Porretta, ktorý má na starosti hlasový prejav Alana Wakea v angličtine. Nový diel by podľa neho mal vyjsť v októbri tohto roka.

Spoločnosť Remedy Entertainment ako vývojár hry zatiaľ oficiálne neoznámila dátum vydania titulu Alan Wake 2, ale už skôr potvrdila, že hra vyjde práve v aktuálnom v roku 2023. V pokračovaní by naďalej vystupoval Alan Wake ako hlavný hrdina, ale zároveň by sa v ňom viac rozvíjali a objasňovali príbehy vedľajších postáv.

Žáner hry sa vraj zároveň viac posunie k tzv. survival hororu. Alan Wake 2 vyjde na platformách Xbox Series X/S, PlayStation 5 a PC.

Zdroj: NeoWin.net, ilustračné foto

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.