Dôležití výrobcovia smartfónov už v tom majú jasno. Odchod Veľkej Británie z Európskej únie je možnosťou na to, ako zmeniť cenu smartfónov.

Ako prví sa vyjadrili zástupcovia spoločnosti LG, ktorý najčastejšie nové telefóny predstavujú práve v Londýne. V súvislosti s klesajúcim kurzom anglickej libry sa pravdepodobne zmení cena telefónov aj v eurách. Údajne firma prehodnocuje aj investície, ktoré sú naplánované pre európsky trh.

Vyjadrenie firmy LG ja zatiaľ skôr opatrné, ale čínsky výrobca OnePlus ide na to oveľa priamočiarejšie. V súvislosti s uvedením novej vlajkovej lode hlavný predstaviteľ pre Európu rovno povedal, že cena tohto telefónu bude pre britský región vyššia. Je to logické, libru Brexit oslabil.

Nový smartfón OnePlus 3 sa aktuálne predáva v Anglicku za 309£ (374 Eur) čo je o niečo viac ako v Hong Kongu (3098 HKG$ = 360 EUR) a v USA (399 USD = 359 EUR). Najlacnejší je však tento telefón v Číne (2499 yuan = 339 EUR). Tak uvidíme, ako sa budú vyvíjať ceny smartfónov naďalej.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.