Cenový tip na dobré športové slúchadlá.

Slúchadlá sa predávajú v zahraničnom e-shope Gearbest.com a stoja iba 17 eur. Kúpiť si ich môžete tu>>

Model Alfawise W1 patrí medzi bezdrôtové slúchadlá, ktoré sa nosia za krkom. Ich výhodou je, že ich ľahko zložíte z uší a vďaka oblúku zachyteným za krkom, vám nespadnú. Nemusíte ich nikam odkladať a dajú sa celý deň nosiť na krku. Ideálne na použitie nielen pri športe ale aj počas bežného dňa vonku alebo v kancelárii.

Oblúk spájajúci dva hlavné komponenty je z gumy, dostatočne pružný, aby sa nepoškodil. Na bežné nosenie sa dá umiestniť za golier košele, pri športe ho môžete mať na holej koži. Alfawise W1 sú odolné voči potu a vlhkosti a majú oficiálnu certifikáciu IP65.

Ovládanie hudby a hovorov je na pravom prvku. Budete ho mať prakticky na hrudi a trojicu tlačidiel ľahko nahmatáte. Sú dostatočne veľké. Zároveň sa na pravom ovládači nachádza aj microUSB konektor, ktorým slúchadlá nabijete.

Mali by vydržať okolo 15 hodín prehrávania (pohotovostný režim do desiatich dní). Zaujímavosťou je, že po zložení mušieľ z uší ich môžete na hrudníku spojiť. Majú magnetické prichytenie.

Po praktickej stránke môžete namietať, že nie sú kvôli gumovému oblúku kompaktné, ako iné typy podobných slúchadiel. Je pravda, že ich nemôžete zmotať a vložiť do vrecka. To ale potrebovať nebudete a my tento typ slúchadiel nosíme na krku celý deň.

Tým, že majú vyvedené mušle na tenkých a plochých drôtikoch, budú vám z uší vypadávať ešte menej ako modely, ktoré majú mušle prepojené jedným káblom a na ňom ešte aj ostatné ovládacie prvky.

V balení nájdete tri veľkosti návlekov, určite teda nájdete správnu veľkosť pre vaše ucho. Slúchadlá podporujú technológiu Bluetooth 4.1 a prehrajú frekvenčný rozsah 20 ÷ 20 000 Hz.

Zvuk

Hudobne sme boli so slúchadlami spokojní. Je pravda, že sme trochu zohľadňovali aj cenu. Nehrajú však vyslovene zle a cena nebola hlavný faktor, ktorý ich zachraňoval. Reprodukcia stredov je zreteľná, rovnako tak aj výšok.

Tu sme nemali nijaké zvláštne výhrady. Basy si vychutnáte, no nie až príliš silné. Prekvapila nás ich dynamika, pri vyššej intenzite meniče strácajú stabilitu. Je treba ubrať buď na intenzite nízkych tónov alebo na hlasitosti, inak budete počuť mierne chrčanie v pasážach s preferenciou nízkych tónov.

Verdikt

Bezdrôtové slúchadlá Alfawise W1 majú hneď niekoľko výhod. Dobre sa nosia, sú vhodné na šport a ešte aj dobre hrajú. Nie sú dokonalé. Keď si kúpite slúchadlá za 200 EUR, získate trochu lepší zvuk. Model W1 je ale takmer zadarmo a trúfame si tvrdiť, že s jeho zvukom budete spokojní. Slúchadlá sa predávajú v zahraničnom e-shope Gearbest.com a stoja iba 17 eur. Kúpiť si ich môžete tu>>

Prečítajte si aj:

Recenzia Xiaomi Mi In Basic: Slúchadlá do 10 eur

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.