Európska značka Allview predstavuje najnovší prírastok série Soul.

Smartfón ponúka novú funkciu fotoaparátu FunEmoji. Tá umožňuje používateľovi pretransformovať jeho podobu a hlas do zábavnej podoby a výsledné FunEmoji môže zdieľať priamo na sociálnych sieťach. Aplikácia bude od septembra k dispozícii aj pre majiteľov Soul X5 PROĎalšou novinkou, ktorá prichádza so Soul X5, je funkcia Live Photo. Pomocou tejto funkcie môže používateľ animovať ľubovoľný obrázok. Ten si môže používateľ neskôr otvoriť vo Fotkách Google.

Soul X5 je inovatívny nielen v oblasti zábavy. Zariadenie sa vie učiť a prispôsobovať sa na základe správania používateľov. Vďaka umelej inteligencii smartfón prichádza s optimalizačnými návrhmi, čítaním a interpretáciou správania a potrieb používateľa. Zaujímavým príkladom je, že fotoaparát identifikuje obrázok a na základe scény automaticky upravuje nastavenia tak, aby výsledkom bola perfektná fotografia. Za funkciami AI pri Soul X5 hľadajte procesor MediaTek Helio P22 (s ôsmimi jadrami až 2,0 GHz, 12 nm) vrátane technológie CorePilot.

Fotoaparáty Allview Soul X5 sú navrhnuté tak, aby poskytovali používateľovi dostatočný výkon. Nová technológia MediaTek Imagiq je integrovaná do duálnej hlavnej kamery (16 Mpx + 5 Mpx), ako aj prednej selfie kamery (16 Mpx + AI). Technológia umožňuje zachytiť snímky s vyššou hĺbkou ostrosti pre vytvorenie kvalitného bokeh efektu a lepšie obrázky pri slabom osvetlení. Procesor MediaTek Helio P22 má nový systém elektronickej stabilizácie obrazu, takže fotoaparát je vždy pripravený, a to aj vďaka rýchlemu zaostrovaniu.

AVI premení Soul X5 na skutočného osobného asistenta. Soul X5 taktiež obsahuje nový nástroj Visual UI 3.0 Swipe, ktorý umožňuje ovládanie smartfónu iba pomocou gest. X5 má netradičný rozmer IPS displeja s uhlopriečkou 5,86-palca a pomerom strán 19 : 9. Smartfón je taktiež vybavený rozpoznávaním tváre, takže používatelia získajú aj tento rýchly nástroj na zabezpečenie a odomykanie smartfónu.

Telefón je k dispozícii od 13. septembra na predobjednávky za cenu 249 eur. Prvých 50 predobjednávok dostane poukaz na 100 eur, pričom táto špeciálna ponuka bude pokračovať až do 24. septembra s poukazom v hodnote 50 eur. Poukazy budú platné výlučne na nákup nového Soul X5 v e-shope Allview.

Technické parametre:

  • Displej 19:9, 5.86″ (1520×720) výrez, IPS LCD, HD+, 2.5D, INCELL
  • CPU: MediaTek Helio P22 Octa-core, 2.0GHz, 12 nm, AI s podporou NeuroPilot
  • GPU: Power VR GE8320
  • RAM: 4 GB
  • Vnútorná pamäť: 32 GB
  • Hlavný fotoaparát: Duálny 16 Mpx AF, PDAF, f/2.0 + 5 Mpx, Bokeh efekt, Live Photo, EIS, Rozpoznávanie scény pomocou AI
  • Predný fotoaparát: 16 Mpx f/2.0, Bokeh efekt + AI
  • FunEmoji
  • Face ID
  • Rýchla čítačka odtlačkov prstov
  • Batéria: 3000 mAh
  • Android 8.1 Oreo

Zdroj: AllView

Prečítajte si aj:

Recenzia OnePlus 6: V znamení rýchlosti

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.