Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Alza.sk, líder v oblasti elektroniky, zaznamenáva zo strany zákazníkov enormný záujem o nákup notebookov v rámci projektu Digitálny žiak.

Za prvé tri mesiace od plného spustenia projektu sa zvýšil predaj notebookov v medziročnom porovnaní o viac ako 13 % a v kategórii tablety takmer o 60 %. Projekt Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Slovenskej republiky Digitálny žiak bol zahájený s cieľom podporiť digitálne zručnosti mladých Slovákov prostredníctvom finančného príspevku vo výške 350 € na nákup notebooku. Alza.sk ešte pridala týmto žiakom bonus vo výške 20 € a nielen to.

Takmer 77 % zákazníkov si v projekte Digitálny žiak vybralo notebook ako svoje zariadenie. Priemerná cena zakúpeného notebooku sa pohybuje okolo 687 €, pri tablete to je 508 €. Obľúbeným príslušenstvom, ktoré zákazníci kupujú spoločne s notebookmi a tabletmi sú klávesnice, myši, obaly a puzdrá, slúchadlá alebo ochrana displeja.

Projekt Digitálny žiak tiež dopomohol k medziročnému nárastu predaja notebookov oproti rovnakému obdobiu v minulom roku, teda od júna do augusta. „Za prvé tri mesiace od celoplošného spustenia projektu evidujeme medziročný rast o viac ako 13 % v počte predaných notebookov, v rámci kategórie tablety je to nárast o takmer 60 %,“ hovorí Andrea Slaná, country manažérka Alza.sk a dodáva: „Takmer 2 000 žiakov už čerpalo svoj bonus 20 €, ktorý im Alza.sk poskytla. Platnosť vouchera je až do 31. decembra 2023, tak predpokladáme, že niektorí žiaci si odložili nákup ďalšieho príslušenstva na neskôr.

V rámci projektu môžu navyše študenti využiť dodatočnú zľavu 16 % na službu Záruka okamžitej výmeny. V prípade závady tak zákazník na nič nečaká a rovno si príde po nový tovar. Túto službu doteraz využil každý jedenásty „digitálny žiak“.

Mladí Slováci dostali od Alza.sk ešte ďalšie benefity, ktoré podporia ich digitálne zručnosti. „V mesiaci jún si zákazníci mohli zakúpiť vybrané modely Lenovo days so zľavou 10 %. Podobné zľavy mohli zákazníci využiť aj v mesiaci september počas AlzaDays a ponuka obsahovala modely viacerých výrobcov so zľavou 10 % alebo 15 %,“ hovorí Andrea Slaná. Držitelia preukazu ISIC mohli navyše do 15. septembra 2023 čerpať zľavu 10 % na vybrané modely Apple MacBook a do konca septembra môžu všetci zákazníci v rámci projektu Digitálny žiak využiť zľavu 90 € na vybrané modely iPadov.

Alza.sk má 14 skvele zásobených predajní, kde zákazníkovi s celým nákupom pomôže skúsený predajca. V prípade, že si žiak zvolí model notebooku či tabletu, ktorý nie je momentálne na sklade vo vybranej predajni, predajcovia sú schopní pripraviť tento typ zariadenia pre zákazníka do 24 hodín. Stačí jednoducho napísať email na: digitalnyziak@alza.sk. Všetky predajne Alza.sk sú otvorené od pondelka do nedele.

Viac informácií o Digitálny žiak na: Digitálny žiak | Alza.sk

Značky: