Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Alza v spolupráci s LEGO schováva do 30 svojich AlzaBoxov v Českej republike a na Slovensku legendárne stavebnice. Tie dlhodobo patria medzi najobľúbenejšie hračky predávané na e-shope. Vo výdajnej sieti čítajúcej takmer 202 tisíc schránok firmy postupne ukryjú 30 škatúľ s atraktívnymi modelmi. Záujemcovia sa môžu do súťaže zapojiť prostredníctvom Instagramu.

Alza.sk spustila jesenný lov na stavebnice Lego. Od začiatku októbra do svojich AlzaBoxov po obdobie desiatich týždňov postupne ukryje 30 škatúľ legendárnych stavebníc. Do hry sa môže zapojiť každý, záujemcom stačí napísať žiadosť o kód k otvoreniu boxu pod video s nápovedou, v ktorom kraji sa Lego daný týždeň skrýva. Videá s indíciami e-shop zverejňuje každý týždeň na sociálnej sieti Instagram, v hre sú vždy tri stavebnice ukryté vo vybranom regióne. Potom už stačí kód, ktorý záujemcovia obdržia v súkromnej správe, skúsiť zadať do AlzaBoxu a pri správnom uhádnutí si vziať jednu zo schovaných škatúľ. V prvom kole záujemcovia prehľadali 114 AlzaBoxov v Libereckom a Ústeckom kraji, najrýchlejší výherca v Liberci otvoril box iba 6 minút po aktivácii kódu.

O čo sa hrá?

Každý týždeň spoločnosti do AlzaBoxov ukrývajú stavebnice na danú tému. Hľadať sa tak budú tri sady stavebníc, ktoré pokrývajú populárne témy, napríklad vesmír, veda a technika, budovy a architektúra alebo vozidlá. Na svoje si prídu aj detskí fanúšikovia filmových trhákov, nadšenci stavebných technológií, dospelí milovníci cestovania alebo hráči počítačových hier. Inokedy sa trojica vyberá podľa oblasti, v ktorej budú modely ukryté. Lovci pokladov sa tak môžu tešiť napríklad na Disney Ľadový hrad, dom zo Sám doma alebo na Ferrari Daytona SP3. Celková hodnota cien je 6 tisíc eúr.

Najpopulárnejšie vianočné darčeky

Stavebnice Lego sa radí medzi najpredávanejšie hračky na e-shope Alzy, a to nielen pre deti, ale aj pre dospelých. „Rôzne edície stavebníc Lego sú na našom e-shope tradične populárne. Napríklad vlani v období pred Vianocami bola špeciálna sada Harry Potter Dumbledorov fénix najpredávanejšou hračkou na Alze vôbec a nasledovalo ju ďalšie LEGO, a síce Rokfort: čarodejnícky šach,“ povedal Ondřej Hnát, obchodný riaditeľ Alza.cz. Aj tento rok e-shop očakáva, že medzi vianočnými trhákmi nebudú kockové stavebnice chýbať. „Okrem toho máme na Alze aj niekoľko vybraných modelov, ktoré ma Alza vo výhradnej distribúcii pre slovenský a český trh, napríklad model ústredia Fénixovho rádu na Grimmauldovom námestí 12,“ dodal Hnát. Obľúbené sú najmä filmové edície, okrem radu s Harry Potterem je k dispozícii napríklad Batwing z roku 1989, legendárny dom z filmu Sám doma alebo produkty s tematikou Avatara, ktorý sa tento rok vrátil do kín.

Okrem ikonických kociek sú na Alze obľúbené aj spoločenské hry, napríklad Výbušné mačiatka alebo spoločenská hra Desiatka. Trhákom minuloročných Vianoc sa potom stala kartová hra s Pokémonmi. „Očakávame, že kartičky s Pokémonmi budú hitom aj tento rok a po vlaňajšom úspechu základnej hry predpokladáme tiež veľký záujem o nové rozšírenie k Výbušným mačiatkam. Každý rok sa však objaví nejaký prekvapivý hit,“ uviedol Ondřej Hnát. Napríklad vlani zaznamenal e-shop úplne nečakaný záujem o interaktívne kabelky v tvare zvierat, ktoré boli rýchlo vypredané.

Pohodlne a bez čakania v rade

AlzaBoxy sa stali najobľúbenejším variantom doručenia tovaru objednaného online a pred Vianocami ich podiel na doručených objednávkach vždy ešte vzrastá. Zákazníci si totiž môžu tovar vyzdvihnúť kedykoľvek, nie sú obmedzení otváracou dobou, ani nemusia čakať na kuriéra.

Za posledné roky Alza svoju sieť boxov výrazne rozšírila, aktuálne ich prevádzkuje cez 2 000, teda cez 200 tisíc schránok k dispozícii každý deň. Priemerná doba uskladnenia objednávky v AlzaBoxe bola v septembri 13,5 hodiny. Zo skúsenosti z predchádzajúcich rokov e-shop navyše počíta s tým, že s blížiacimi sa Vianocami sa bude táto doba postupne skracovať až na 8 hodín. Spoločne so zavážaním AlzaBoxov niekoľkokrát denne je tak možné doručiť násobne viac balíčkov.

Alza.sk navyše svoje boxy otvorila všetkým záujemcom. Postupne tak do nich začínajú balíčky svojich zákazníkov doručovať takí dopravcovia ako Zásielkovňa, DPD a ďalší. Významne tak vzrástol počet e-shopov, ktorých tovar je možné v AlzaBoxoch vyzdvihnúť.

Značky: