Kuloárne informácie hovoria, že vedenie Amazonu a Lenova sa stretlo aby prediskutovali možnú integráciu Alexy, hlasovej asistentky z Amazon Echo, do nových laptopov. 

Amazon je dominantnou silou v priestore amerického predaja cez internet. Ich inteligentný reproduktor Echo, s hlasovou asistentkou Alexou, je v tých končinách prekvapivo populárny. Pomocou Echa viete ovládať prakticky celý dom a pomáha pri rôznych bežných činnostiach. Vypne svetlo, pustí vám obľúbenú hudbu, zapne rádio, nastaví budík alebo časovač keď niečo pečiete, alebo prečíta správy pri rannej šálke kávy. Zavolá taxík či Uber, objedná pizzu a, samozrejme, objedná veci z Amazonu. Všetko pomocou bežnej reči – trochu ako Jarvis z Iron Mana.

Alexa sa používa v zariadení Amazon echo, pozrite sa ako funguje vo videu:

Podľa informácii z Cnetu sa stretli zástupcovia Amazonu a Lenova, aby prebrali možnosti integrácie hlasovej asistentky Alexy do nových laptopov od Lenova. Podrobnosti nie sú známe, ani či boli rokovania úspešné.

Dnes máme hlasových asistentov už všade. Cortana od Microsoftu je zabudovaná priamo vo Windowse 10 – či už v počítači alebo telefóne – a môžete si ju doplniť aj do Androidov a iPhonov. Siri od Applu je už niekoľko rokov súčasťou každého iPhonu a tento rok v macOS bude konečne integrovaná aj do MacBookov. A Google nepochybne intenzívne pracuje na zlepšení svojho Google Assistant.

Otázkou je, ako by to v prípade úspechu chceli vývojári z Lenova vyriešiť. Bola by Alexa len doplnkom pre Cortanu? Alebo by ju úplne nahradila? A čo na to Microsoft?

A čo na to všetko používatelia? Máte vôbec záujem o podobných asistentov v mobiloch a počítačoch? Alebo je to pre vás len ďalší zbytočný bloatware?

Zdroj: www.cnet.com
Autor: Pavol Ondruška