Na Slovensku ju má v ponuke Alza.sk, zatiaľ iba na objednávku.

AMD uviedlo do predaja prvú hernú grafickú kartu, ktorá je vyrábaná 7 nm výrobným procesom. Nazýva sa AMD Radeon VII a výkonnostne konkuruje modelom GeForce RTX 2080 a 2080 Ti od NVIDIA.

AMD Radeon VII má aktuálne zo slovenských obchodov v ponuke napr. Alza.sk. Zalistované má 4 karty od výrobcov tretích strán. Cena najlacnejšieho modelu začína na úrovni 777 eur. Všetky karty sú aktuálne dostupné iba na objednávku s upresnením termínu dodania.

Radeon VII má dvojnásobok grafickej pamäte a dvojnásobnú priepustnosť v porovnaní s modelom Radeon RX Vega 64. Konkrétne je to 16 GB HMB2 pamäte s priepustnosťou na úrovni 1 TB/s, čo sa môže niekomu zdať až prehnane veľa. AMD však chcelo pri návrhu svojej novej karty odstrániť všetky potenciálne slabé miesta, ktoré by obmedzovali hranie v 4K rozlíšení a prácu až v 8K.

Grafická karta tiež ponúka 60 výpočtových jednotiek, 3840 stream procesorov a frekvenciu až do 1750 MHz. Novinku už zrecenzovali niektoré zahraničné redakcie a tie chvália jej výkon a tiež výhodný pomer cena/výkon v porovnaní s priamou konkurenciou. Pozrite si napr. výsledky testov portálu DigitalTrends.

Výrobca láka na kúpu novej grafickej karty aj balíčkom hier Resident Evil 2, Devil May Cry 5 a The Division 2, ktoré získate k Radeonu VII zadarmo.

AMD Radeon VII

Zdroj: AMD

Prečítajte si aj:

NVIDIA GeForce RTX 2060: Herná grafická karta pre masy? (RECENZIA)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit