Aktuálne je dostupný s procesorom Snapdragon X Elite, avšak v budúcnosti pribudnú aj verzie s čipmi od Intelu a AMD.

Acer na veľtrhu Computex 2024 oznámil novú generáciu svojho tenkého a ľahkého notebooku Swift s názvom Acer Swift 14 AI. Rovnako ako všetky notebooky, ktoré boli predstavené počas posledných dní, ide o zariadenie s dôrazom na funkcie umelej inteligencie.

Acer oznámil notebook Swift 14 AI vo verzii s procesorom Snapdragon X Elite. Ide tak o zástupcu novej kategórie počítačov s označením Copilot+ PC, ktoré sa začnú oficiálne predávať 18. júna 2024. Priamo na veľtrhu Computex 2024 však boli predstavené aj procesory novej generácie od AMD (Ryzen AI 300) a Intelu (Lunar Lake), na čo zareagovali prakticky všetci výrobcovia.

Príkladom je ASUS, ktorý na Computexe vystavoval nový ASUS Zenbook S 16 s procesorom až do AMD Ryzen AI 9 HX 370.

Acer Swift 14 AI s procesorom Snapdragon X Elite

Konfiguráciu s novými procesormi od AMD a Intelu potvrdil aj Acer. Notebooky Swift 14 AI s týmito čipmi sme si síce nemohli na Computexe vyskúšať, avšak na stánku spoločnosti boli vystavené – hoci za sklom.

Všetky tri verzie notebooku využívajú totožný dizajn so 14-palcovým displejom. Predpokladá sa, že všetky modely by mali ponúkať rozlíšenie QHD a 120 Hz frekvenciu. Na ďalšie detaily o modeloch s novými procesormi si však musíme počkať. Očakávame, že Acer by mohol prezradiť všetko podstatné najneskôr na výstave IFA 2024 začiatkom septembra v Berlíne.

Acer Swift 14 AI s procesormi Intel Lunar Lake a AMD Ryzen AI 300

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit