Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Systém DragonFly otvára potenciál pre rýchle a efektívne prototypovanie v high-tech odvetví

Spoločnosť AMTECH, dodávateľ SMT technológií a automatizačných riešení na český a slovenský trh, uviedla, že na veľtrhu AMPER 2019 predstaví DragonFly 2020 Pro, revolučný systém aditívnej výroby umožňujúcej 3D tlač dosiek plošných spojov (DPS). Toto riešenie otvára obrovský potenciál podnikom z odvetvia vývoja a výroby high-tech produktov a spotrebnej elektroniky.

Expozícia na veľtrhu AMPER 2019 nadväzuje na aktuálne menovanie firmy AMTECH predajcom technológií izraelskej spoločnosti Nano Dimension, ktorá je výrobcom systému DragonFly.  AMTECH bude produkty Nano Dimension dodávať na trhy v Českej republike, na Slovensku, v Poľsku a na Ukrajine.

3D tlač DPS je v prípade systému DragonFly proces, pri ktorom tlačiarenská hlava tlačí súbežne kvapky nevodivého foto-polyméru a vodivého nano-strieborného atramentu. Ide o plne aditívny proces, t. j. ako polymér, tak aj striebro sa postupne tlačia po jednotlivých kvapkách a vrstvách. Na rozdiel od konvenčného spôsobu výroby DPS, ktorý vyžaduje niekoľko zariadení, chemických procesov a zložité výrobné postupy, je celý proces tvorby DPS realizovaný jediným zariadením.

Systém vychádza v ústrety potrebám malosériovej výroby a rýchlejšieho uvádzania produktov na trh. Hneď ako je nová DPS navrhnutá, je možné jej prototyp týmto spôsobom vytlačiť rádovo v hodinách a okamžite otestovať, opraviť chyby a aktualizovať návrh. V prípade konvenčného spôsobu býva celý proces oveľa zdĺhavejší (rádovo v týždňoch) a hlavne nákladnejší.

Systém DragonFly je určený predovšetkým vývojovým spoločnostiam či vývojovým oddeleniam v rámci veľkých podnikov, ďalej organizáciám s potrebou utajenia, ktoré nechcú zdieľať svoje návrhy so svojimi dodávateľmi a tiež malým a stredným podnikom (SMB). Popri predaji samotného systému DragonFly bude AMTECH poskytovať aj možnosti tlače DPS ako služby, ktorá umožní širokému spektru záujemcov vyvíjať návrhy úplne nových produktov bez nutnosti vysokých investícií do ich prototypovania.

„Nový spôsob vývoja výroby plošných spojov reprezentovaný systémom DragonFly má ambíciu zmeniť prevratným spôsobom celý priemysel,“ povedal Radek Nekarda, konateľ spoločnosti AMTECH. „K jeho hlavným prínosom patrí rýchlosť prototypovania a tým pádom i významné zníženie celkových nákladov na vývoj, možnosť utajenia návrhov bez nutnosti zdieľania s tretími stranami a navrhovanie nových produktov, ktoré nie sú uskutočniteľné súčasnými technológiami. DragonFly je považovaná za najinovatívnejšiu technológiu vo svojom odbore, napríklad na výstave Productronica 2017 v Mníchove získala cenu za inováciu.“

AMTECH bude v dňoch 19. – 22. marca na veľtrhu AMPER vystavovať aj ďalšie technológie. V stánku budú okrem iného prezentované automatizačné riešenia v oblasti kolaboratívnej robotiky, hlavne produkty od Universal Robots, Mobile Industrial Robots (MiR), Robotiq, PickIt atď. vrátane rôznych možností ich obstarania, ako napr. Personal Agency 4 Robots (PAR) umožňujúci prenájom robotických riešení. Expozíciu AMTECH na veľtrhu AMPER 2019 nájdete v hale F, v stánku 3.11.

Značky: