Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Dell’Oro Group, medzinárodný výskumný inštitút, nedávno zverejnil správu o podiele produktov na globálnom trhu s pevnými širokopásmovými riešeniami v roku 2020. Správa ukazuje, že terminály optických sietí (ONT) spoločnosti Huawei dosiahli v roku 2020 globálny trhový podiel 31%, čo predstavuje medziročný nárast o 3 percentuálne body. Spoločnosť Huawei doteraz dodala viac ako 300 miliónov ONT po celom svete a drží tak svetové prvenstvo.

Huawei za svoj úspech vďačí niekoľkým konkrétnym produktom:

  1. V roku 2020 spoločnosť Huawei uviedla na trh riešenie HomePON, ktoré pomocou gigabitových vlákien nahrádza tradičné napájacie káble a sieťové káble pre Wi-Fi sieť.
  2. Huawei technológia Wi-Fi 6 s názvom OptiXstar integruje funkcie optických modemov a smerovačov do jedného zariadenia. Vo vidieckych oblastiach táto služba sprístupnila obyvateľom rýchly prenos videí, živé vysielanie, online vzdelávanie alebo online obchodovanie.
  3. V roku 2020 spoločnosť Huawei uviedla na trh aj funkciu zabudovanej umelej inteligencie (eAI), ktorá dokáže samostatne identifikovať typy služieb domácich používateľov, vrátane online kurzov, e-športov, videí a súborov na stiahnutie. Táto funkcia pomáha znížiť latenciu a odstraňuje mrznutie. eAI sa komerčne používa v 10 krajinách sveta a ukázalo sa, že je veľmi efektívna pri zvyšovaní priemerného výnosu na používateľa (ARPU) vo vzťahu k operátorom.

Širokopásmové riešenia spoločnosti Huawei sa najviac používajú v sieťach operátorov v Číne, ázijsko-pacifickej oblasti, na Strednom východe a v Európe. Okrem toho spoločnosť Huawei spolupracuje s priemyselnými partnermi na podpore inovácií domácich sietí a poskytovaní služieb v oblasti online vzdelávania, online kancelárií, cloudového VR, živého vysielania v rozlíšení HD a služieb e-športy.

Viac informácií nájdete v oficiálnom reporte spoločnosti Dell´Oro.

Značky: