Po konferencii Google I/O sa beta program Androidu 14 dostáva aj na telefóny ďalších výrobcov.

Prvé zostavy nového systému Android sú dostupné iba pre telefóny Google Pixel, avšak po vývojárskej konferencii Google I/O je beta program dostupný aj pre ďalšie značky. Hoci dizajnové zmeny sú v prípade systému Android 14 iba minimálne, tak na pozadí sa udeje veľa zaujímavých zmien a vylepšení.

Na vývojárskej konferencii spoločnosť Google predstavila množstvo noviniek, ktoré sa budú postupne dostávať aj do telefónov značiek ako OnePlus , Realme, Oppo, Vivo alebo Xiaomi. Na stránkach spoločnosti Google sú teraz zverejnené všetky potrebné informácie pre ľudí, ktorí by chceli na podporovanom zariadení začať testovať najnovšiu beta verziu systému Android 14. 

Zverejnené príručky sú napísané výrobcom podporovaného zariadenia a jednotlivé kroky sú prispôsobené priamo tomu, čo dané zariadenie vyžaduje. Google aktuálne zverejnil týchto 10 výrobcov – Google, iQOO, Lenovo, Nothing, OnePlus, Oppo, Realme, Tecno, Vivo a Xiaomi.

Android 14 beta 1Zdroj: Google
Android 14 beta 1

Pokiaľ vlastníte jedno z podporovaných zariadení, neznamená to však, že beta verzia systému bude dostupná aj pre vás. Na základe návodov však dokážete overiť, či je pre vaše podporované zaradenie beta verzia Androidu 14 dostupná. Nie je totiž zverejnená žiadna globálna dostupnosť, čiže beta verzie môžu byť distribuované iba v niektorých regiónoch. Všetko je priamo závislé na rozhodnutí konkrétneho výrobcu, na akom trhu beta verziu sprístupní. 

Ak chcete navštíviť sprievodcu systémom Android 14 Beta, prejdite na stránku developer.android.com/about/versions/14/devices a postupujete podľa pokynov.

Majte však na pamäti, že beta verzie systému sú nestabilné a obsahujú viaceré chyby. Preto odporúčame, aby ste ich neinštalovali do svojho hlavného zariadenia. Vyhnete sa tak možným (aj nemalým) problémom. Inštaláciou beta verzie totiž riskujete stratu údajov, alebo až zablokovanie zariadenia. Postupujte preto podľa pokynov výrobcov a zvážte možné riziká súvisiace s inštaláciou beta verzie systému Android 14.

Zdroj: Google

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.