Riešenie sa bude sa týkať nastavenia zvonenia a oznámení.

Hoci niektorí výrobcovia túto možnosť rámci svojho používateľského prostredia už ponúkajú, Google oddelenie hlasitosti zvonenia a oznámení do nových verzií “čistého” Androidu ešte neimplementoval. Jedným z výrobcov, ktorý túto možnosť ponúka, je Samsung. Pri telefónoch Galaxy je dlhdobo sprístupnená funkcia, ktorá používateľom umožní nastaviť si individuálnu hlasitosť zvonení a oznámení. Táto možnosť je praktická predovšetkým kvôli používateľským prioritám, keďže väčšina používateľov by napríklad privítala, keby hlasitosť oznámení na správy, kvôli ich počtu, bola nižšia ako pri hovoroch. 

Aj napriek tomu, že Google kedysi túto funkciu ponúkal v telefónoch Pixel, tak časom ju odstránil a hlasitosť zvonenia a oznámení spojil dohromady. Toto rozhodnutie Googlu sa používateľom samozrejme nepáčilo, lenže spoločnosť ich pripomienky nebrala vážne. Portál AndroidPolice teraz informuje, že Google by mal oddelené nastavenie hlasitosti hovorov a oznámení uviesť ešte tento rok spolu s Androidom 14.

Zdroj informuje, že náznaky o novej možnosti nastavenia zvuku sa začali objavovať až v druhej vývojárskej verzii Androidu 14. O oddelenom nastavení hlasitosti zvuku informoval aj Mishaal Rahman na Twitteri, ktorý dodáva, že na aktiváciu tejto zmeny už nie je potrebné aktivovať príznak. To znamená, že funkcia sa teraz aktivuje automaticky, a už nie je potrebné čakať na aktiváciu na strane servera. Aj keď posuvníky zvonenia a oznámení nie sú prepojené, oba sa stlmia, ak sa telefón prepne na vibrácie.

Keďže nová možnosť nastavenia oddelenej hlasitosti zvonení a oznámení nie je obsiahnutá na úrovni API, samostatné posuvníky by sa mohli objaviť až v ďalšej beta verzii systému Android 13 QPR3. Oficiálne vydanie systému Android 14 sa očakáva v júni 2023. Pre aktivovanie novej funkcie je potrebné vlastniť podporovaný telefón Pixel a do neho nainštalovať Android 14 Developer Preview alebo Android 13 QPR3 beta

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.