Možnosti multitaskingu v Androide 14 sa rozšíria.

S príchodom novej verzie mobilného operačného systému Android 14 spoločnosť Google predstaví aj nový spôsob multitaskingu. Objavil ho Nail Sadykov, redaktor kanála Google News Telegram, v najnovšej beta verzii Androidu 14.

Táto funkcia v podstate spočíva v tom, že používatelia môžu vybrať rôzne súbory, obrázky, alebo text, podržať ich a potom „pretiahnuť“ do inej aplikácie. Ak by sme teda napríklad chceli skopírovať text na webovej stránke a vložiť ho do aplikácie s poznámkami, stačí daný text potiahnuť, druhým prstom vyvolať okno multitaskingu a potom text pretiahnuť do aplikácie, do ktorej ho chceme vložiť. Nie je to také pohodlné ako na počítači, ale opäť to nezanedbateľne zjednodušuje prácu na mobile.

Nejde o žiadnu prevratnú novinku, pretože v tomto prípade sa vývojári Androidu inšpirovali Apple. Spomínaný výrobca zaviedol obdobnú možnosť v systéme iOS 16, takže jej „skonvertovanie“ do konkurenčného systému naozaj netrvalo dlho.

Vydanie Androidu 14 je naplánované na koniec roka, ale Google medzitým vypúšťa jeho testovacie betaverzie. O novinkách, ktoré sa objavili v druhej verzii, sa dočítate v našom nedávnom článku.

Zdroj: AndroidPolice.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.