Nová verzia OS bude prepracovaná.

Google v tomto období každoročne prechádza s beta verziou systému Android do jej stabilnej fázy. To však neznamená, že OS je pripravený na uvedenie, nakoľko do jeho oficiálneho predstavenia zostáva ešte pomerne dlhý čas. Spoločnosť o pár mesiacov predstaví celkom nový Android 15, ktorý by sa mohol do histórie zapísať ako jedna z významnejších aktualizácií systému. Aktuálne bola predstavená už tretia beta verzia, v ktorej sa finalizujú rozhrania API pre vývojárov a ďalšie súčasti systému, ktoré priamo súvisia s aplikáciami.

Tento dosiahnutý bod nie je dôležitý iba z pohľadu Googlu, ale významne pomáha vývojárom urýchliť procesy integrovania a testovania aplikácií pre ich bezproblémovú kompatibilitu s pripravovanou verziou systému Android 15. Okrem toho, že systém Android sa pomaly ale isto dokončuje, tak jedna z kľúčových inovácií spočíva v zjednodušenom používaní prístupových kľúčov s biometrickou autentifikáciou. To znamená, že nová beta verzia systému Android 15 túto interakciu výrazne zjednodušuje do jedného kroku.

Android 15Zdroj: GizChina
Android 15

Používatelia sa zmien dočkajú aj pri bežnom používaní. Funkcia vyhľadávania v rámci domácich nastavení a zoznamu aplikácií bola taktiež vylepšená, aby ponúkala lepší používateľský zážitok. V systéme Android 15 bude taktiež povolené zobrazenie dlhých názvov aplikácií v dvoch riadkoch, ako aj zlepšenie čitateľnosti a organizácie v zásuvke aplikácií. Ďalšou výraznou zmenou je lepšia personalizácia aplikácie pre tapety a štýl. Taktiež bude v rámci systému lepšie odlíšená domovská a uzamknutá obrazovka.

Android 15 Beta 3 je momentálne dostupný pre vybrané modely Google Pixel, ktoré zahŕňajú sériu Pixel 6, sériu Pixel 7, sériu Pixel 8 a skladateľný Pixel Fold. Oficiálne predstavenie systému Android 15 sa očakáva niekedy v októbri, keď budú na trh uvedené aj novinky zo série Google Pixel 9

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.