S aktualizáciou na Android 15 príde aj zmena týkajúca sa Bluetooth

Patríte stále medzi používateľov, ktorí si vypínajú Bluetooth pripojenie smartfónu? Ak áno, tak máme pre vás novinku, ktorá sa vás bude týkať po aktualizácii na novú verziu Androidu. Google totiž pracuje na novej funkcii, pre ktorú vás Android 15 vyzve, aby ste si aj po vypnutí Bluetooth pripojenia na druhý deň toto pripojenie automaticky aktivovali. Dôvodom je využívanie tejto konektivity viacerými službami.

Bluetooth je široko využívané napríklad službami Quick Share či Nájsť zariadenie od Googlu. Mimo to však mnohí využívajú Bluetooth pripojenie na prepojenie svojho smartfónu s inou elektronikou ako sú napríklad slúchadlá či inteligentné hodinky. Ak si teda Bluetooth vypínate aj vy, je možné, že vás Android po aktualizácii vyzve, aby ste ho mali aktívny.

Android 15 vás vyzve, aby ste si Bluetooth opäť zapli

Časy, kedy Bluetooth vybíjalo výrazne batérie smartfónov, sú už preč. Takéto pripojenie smartfónu dnes dokáže vybiť maximálne pár percent batérie, pričom táto hodnota je zanedbateľná. Aj napriek tomu však viacerí používatelia preferujú svoje smartfóny oslobodiť od Bluetooth pripojenia keď ho nepoužívajú. Ako však vyplýva z kódu, ktorý sa týka systému Android 15, váš smartfón bude preferovať Bluetooth aktívne.

Android 15 logoZdroj: android.com
Android 15 logo

Zmena bude spočívať v tom, že keď si v smartfóne Bluetooth budete chcieť vypnúť, telefón vás vyzve, aby ste si ho na druhý deň zasa zapli. Vy si tak budete môcť vybrať medzi automatickým aktivovaním Bluetooth alebo ignorovaním tohto hlásenia. Novinkou však je, že vás systém automaticky vyzve, aby ste si Bluetooth nechali v smartfóne aktívne a ak ho aj vypnete, automaticky si ho opäť aktivovali.

Zatiaľ nie je jasné, či sa táto zmena bude týkať všetkých smartfónov alebo s ňou Google príde len do vlastných smartfónov. Pripravovaná novinka však má prísť do systému Android 15, ktorý príde do prvých smartfónov už v druhej polovici tohto roka. Informácie o tomto systéme sa nám postupne zberajú a nedávno sme sa tak dozvedeli, že Android 15 bude môcť skrátiť dobu aktívnej obrazovky.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.