Nová funkcia na zdieľanie súborov sa nazýva Quick Share.

Google oficiálne potvrdil, že v spolupráci so Samsungom zlepšil zdieľanie súborov v systéme Android, funkciu Nearby Share. Tá sa čoskoro premenuje na Quick Share, pričom používatelia smartfónov so systémom Android, ktoré obsahujú funkciu Nearby Share, si túto zmenu všimnú vo februári 2024. Potvrdili sa tak informácie, o ktorých sme písali v decembri 2023.

Táto zmena prináša väčší zmysel, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať, a to najmä z pohľadu používateľov, ktorí nie sú až tak technicky zdatní. Aktuálne to totiž vo svete Android telefónov funguje tak, že používatelia musia rozlišovať medzi tým, či posielajú súbory cez riešenie konkrétneho výrobcu, ktoré funguje iba medzi telefónmi jednej značky, avšak výrobca ho obvykle viac propaguje. Alebo či využívajú riešenie priamo od Googlu, ktoré funguje naprieč systémom Android. Pre ľudí to môže byť zbytočne mätúce.

Vďaka zlúčeniu funkcií Nearby Share a Quick Share sa zjednotí zdieľanie súborov medzi Android telefónmi od väčšiny výrobcov so Samsung telefónmi – pre používateľov bude stačiť, ak si zapamätajú, že existuje nejaká funkcia Quick Share. Výnimkou už budú iba niektorí čínski výrobcovia, ako je Xiaomi, ktorí okrem systémovej funkcie Quick Share budú ponúkať aj svoje vlastné riešenie.

Funkciu Quick Share však môžete použiť aj na zdieľanie súborov medzi Android telefónmi, tabletmi, Chromebookmi a počítačmi so systémom Windows. Minimálne požiadavky na zariadenia sú nasledujúce:

  • Android telefón alebo tablet so systémom Android 6.0 a Google službami
  • Chromebook s Chrome OS vo verzii 91 a novšej
  • Počítače so 64-bitovými verziami systému Windows 10 a novším
Funkcia Nearby Share sa premenovala na Quick ShareZdroj: Kamila Wojciechowska
Funkcia Nearby Share sa premenovala na Quick Share

Zdroj: Google

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit