Aj keď už niektoré aplikácie vedia ponúknuť emuláciu systému Android, nová myšlienka Microsoftu by priniesla aj aplikácie na stiahnutie a spustenie. 

Portál XDA-Developers informuje, že prebiehajú interné rozhovory o tom, či by bolo možné do Windowsu 10 pridať runtime systému Android. Udiať by sa tak mohlo pri veľkej aktualizácii, ktorá je naplánovaná na jeseň 2021.

Microsoft prvýkrát prijal Android za svoj preferovaný mobilný operačný systém po tom, ako bol v roku 2017 zastavený vývoj Windows 10 Mobile. Spoločnosť má vo svojom portfóliu mobilné verzie väčšiny svojich aplikácií, ktoré je možné používať v systéme Android. Pre jednoduchšie prepojenie Android smartfónu a Windows 10 dobre poslúži aj aplikácia Your Phone (zatiaľ dostupné iba pre Samsung).

Pridanie priameho prístupu k aplikáciám pre Android by bolo významnou aktualizáciou systému Windows 10, ktorý by sa stal priamou konkurenciou pre Chromebooky, ktoré dokážu súčasne spustiť ChromeOS, aplikácie pre Android a balíčky Linux. Podobný krok by z Windows 10 spravil takmer univerzálny operačný systém. 

Je zrejmé, že táto myšlienka musí byť trochu viac konkretizovaná, aby sme si mohli spraviť lepší prehľad o fungovaní celého systému.

Zdroj: XDA-Developers

Prečítajte si aj:

Android 12: O krok bližšie k aktualizáciám systému cez Obchod Play

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.