Google Mapy a Waze sú v súčasnosti jediné navigačné aplikácie, ktoré je možné použiť v systéme Android Auto. Je to aj z dôvodu, že platforma doteraz blokovala používanie softvéru tretích strán.

Tieto dve aplikácie tak dlhodobo nemali konkurenciu a používatelia sa museli spoliehať iba na ne. Všetko sa zmenilo začiatkom tohto roka, keď sa Google rozhodol odomknúť Android Auto a povoliť navigačné aplikácie tretích strán. Podľa očakávania niekoľko významných vývojárov potvrdilo plány na uvedenie vlastného navigačného softvéru pre Android Auto. Sygic je pritom prvou spoločnosťou, ktorej sa to podarilo.

Beta verzia navigačného softvéru od Sygicu bola zverejnená tento týždeň. Registrovaným testerom umožňuje používanie aplikácie aj v rozhraní Android Auto, čo prináša všetky možnosti mobilnej verzie na väčšiu obrazovku automobilu. Jednou z hlavných predností tohto softvéru je podpora offline máp. Oproti Google Mapám je proces sťahovania oveľa pohodlnejší, pretože umožňuje používateľom získať mapy v menšom balíku.

Aktuálne však nie je známe, kedy má Sygic v pláne predstaviť svoju aplikáciu všetkým používateľom systému Android Auto.

Sygic Android Auto

Zdroj: Autoevolution

Prečítajte si aj:

Android Auto: Ako používať túto aplikáciu aj so staršími smartfónmi?

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.