Zmenia sa tým naše hudobné návyky?

Systém Android Auto je navrhnutý tak, aby sme sa mohli čo najviac sústrediť na vedenie vozidla. Hoci to v praxi nie vždy funguje, mnohé zmeny v rozhraní Android Auto majú za úlohu zefektívniť interakciu s obrazovkou. 

Zdá sa, že Google zistil, že používatelia trávia príliš veľa času vyhľadávaním hudby a podcastov, pretože nová skratka v rozhraní teraz poskytuje automatické návrhy, ktoré umožnia počúvať obsah bez jeho zložitého vyhľadávania.

Pred niekoľkými dňami sa na sieti Reddit objavil obrázok nového tlačidla v rozhraní Android Auto, spolu s výslednou obrazovkou. Tlačidlo sa zobrazuje v navigačnom paneli medzi ovládacími prvkami prehrávača a tlačidlom oznámení.

Android AutoZdroj: AndroidPolice

Po ťuknutí na tlačidlo sa zobrazí vyskakovacie okno s automaticky generovanými návrhmi hudby, podcastov a správ. Všetky sú zoradené v horizontálnom zozname s veľkými blokmi pre každý návrh.

V zozname sa nachádza len obsah aplikácií, ktoré sú nainštalované, ale Asistent Google môže do zoznamu priradiť aj iné veci, napríklad správy a podcasty. Návrhy sú založené na návykoch poslucháča, hoci nie je jasné, aká služba je zodpovedná za vytváranie návrhov – zhromažďuje Google len návrhy z nainštalovaných aplikácií, alebo je to 100 % intuícia Googlu?

Nová funkcia je zavádzaná postupne na strane servera pre malé množstvo používateľov. Ak pôjde všetko podľa plánov, je pravdepodobné, že sa k väčšine používateľov dostane v priebehu niekoľkých týždňov.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.