Novinky dizajnového smeru sa týkajú loga, ako aj ukončenia používania názvov sladkostí v označení jednotlivých verzií systému Android.

Technologický gigant Google predstavil najnovšie nový dizajn populárneho Androidu. K dispozícii sú nové farby a nové oficiálne logo, ktoré zahrnie aj hlavu robota s textom Android.

Nové logo Androidu obsahuje čierne písmená, zelenú hlavu robota, avšak rozširuje možnosť zmeniť farbu pre obe časti. Sekundárnou farbou je modrá a námornícka modrá, ako aj terciárna oranžová, svetlozelená a svetlomodrá.

Druhou významnou novinkou je rozhodnutie spoločnosti Google vyradiť z názvu operačného systému Android doteraz používané názvy sladkostí. Pre Android Q má byť oficiálny názov Android 10, inými slovami budúcoročný Android má byť pomenovaný ako Android 11.

Toto rozhodnutie značne uľahčí určenie nasledujúcich verzií systému Android. Oficiálne stanovisko spoločnosti Google obsahovalo aj zmienku o zložitosti doterajšieho pomenovávania, nakoľko v niektorých krajinách boli názvy nepochopené, ako aj ťažké na výslovnosť.

Zdroj: AndroidCentral, The Verge

Prečítajte si aj:

Obchod Play prechádza výraznými zmenami: Nový dizajn je predprípravou na prichádzajúci Android Q

Značky: