Už dlhšie sa hovorí aj o tmavom režime v rámci celého systému.

Mnohí používatelia stále čakajú na aktualizáciu na operačný systém Android P, internetom však už kolujú informácie o jeho nástupcovi. Android Q by mal ponúknuť tmavý režim, ktorý bude podporovaný na systémovej báze – o tejto funkcii sa hovorí už dlhšie, písali sme o nej aj v našom článku.

Novinkou sú však ďalšie funkcie, ktoré sa podarilo nájsť redaktorom portálu XDA. Tí získali prístup k skorej verzii ďalšieho Androidu a okrem toho, že potvrdili existenciu tmavého režimu, našli vo vývojárskych nastaveniach aj tzv. desktopový režim.

Dá sa predpokladať, že táto funkcia by mohla fungovať podobne ako Samsung DeX alebo Huawei Desktop EMUI. Telefón po pripojení k externému displeju zobrazí svoje rozhranie v špeciálnom režime veľkej obrazovky, ktorý pripomína rozhranie počítačov. Redaktorom XDA sa však nepodarilo túto funkciu aktivovať, takže zatiaľ nie je jasné, či s ňou Google iba experimentuje alebo ju reálne plánuje zakomponovať medzi funkcie ďalšieho Androidu.

Medzi ďalšie novinky patrí možnosť nastaviť si pozadie v režime Always-on displeja či vyšší dôraz na súkromie. Android Q umožní upraviť prístup aplikácií k senzitívnym informáciám, ako je vaša poloha, iba vtedy, keď aplikáciu aktívne používate na obrazovke. Malo by to zamedziť tomu, aby vás aplikácia sledovala na pozadí, ak si to neprajete.

Predpokladáme, že Google oficiálne oznámi novú verziu systému Android v máji.

Zdroj: engadget

Prečítajte si aj:

Android Q by mal priniesť tmavý režim pre celý systém

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit