Ide o podobnú funkciu, ktorú už ponúka Google TV.

Inteligentné televízory sa už pred časom stali neodmysliteľnou súčasťou mnohých domácností. Tak, ako rastie ich používateľská základňa, tak sa na tieto platformy kladú vyššie nároky. To isté platí aj pre platformu Android TV, ktorá bude používateľsky prívetivejšia. Pokým novší systém pre televízory Google TV používateľské profily už podporuje, tak sa zdá, že podobná funkcia sa postupne zavádza aj pre rozšírenejší Android TV.

Je tu však malý háčik. Portál AndroidCentral informuje, že nová aktualizácia domovskej obrazovky Android TV prináša ikonu prepínača profilov v pravom hornom rohu rozhrania. Ikona umožňuje zmeniť primárny účet Google, do ktorého je používateľ na svojom televízore prihlásený. Google tak bude zvolené konto používať aj na zoznamy sledovaných položiek a nákupy.

Profily v Android TVZdroj: latinriky78 / Reddit
Profily v Android TV

Nový prepínač účtov sa aktuálne zobrazuje iba malému počtu používateľov. Tí však musia používať Google Discover. To znamená, že nie je aktívny v klasickom používateľskom rozhraní. Prepínač s profilovou fotografiou je umiestnený medzi ikonou nastavení a hodinami. 

Je však potrebné podotknúť, že používateľský zážitok nie je rovnaký, aký poznáme z platformy Google TV. V podstate sa pridávajú iba dve možnosti – prepínanie hlavných účtov a vytváranie a zobrazovanie položiek na karte Discover. Keďže ide o prvé spustenie tejto funkcie, tak je možné, že Google ju čoskoro doplní o nové možnosti. Očakáva sa, že Google časom pridá funkciu, ktorá naraz zmení účet v YouTube, Google Play a ďalších aplikáciách, prípadne doplní aj možnosť používať detský účet.

Zdroj: AndroidCentral

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.