Nová funkcia má do systému Android prísť v dohľadnej dobe.

Operačný systém Android sa neustále vylepšuje, aj keď jeho posun už nie je taký výrazný ako v minulosti. Nové funkcie do smartfónov neprichádzajú ako na bežiacom páse a väčšie aktualizácie Androidu už nie sú také výrazné. O to viac však používateľov poteší, keď sa Google sústredí na vylepšenie niečoho praktického a nestrieľa nové funkcie, ktoré by sa mohli ujať.

Používatelia smartfónov s Androidom sa dlhodobo sťažujú, že používanie jedného telefónu s dvoma kartami SIM nie je vôbec jednoduché. Všetko však záleží od toho, ako aktívne dve karty SIM využívajú a na čo slúžia. Ak však niekto využíva obe karty SIM rovnakým dielom, Android im to neuľahčuje.

Na ceste je výrazné vylepšenie

Aby ste si mohli v smartfóne nastaviť, ktorú kartu SIM chcete predvolene využívať pre telefonovanie, posielanie SMS správ či dátové prenosy, zvyčajne musíte zájsť priamo do nastavení telefónu. Nie je to pritom vôbec rýchly proces, kým nájdete konkrétne sekcie, ubehne nejaký ten čas. Niektoré nadstavby operačného systému Android pritom už ponúkli možnosť si vybrať kartu SIM priamo v paneli nástrojov.

Huawei P60 ProZdroj: TOUCHIT
Huawei P60 Pro

Rovnakým smerom sa má ale uberať aj priamo Android, ktorý pri zapínaní mobilných dát umožní výber toho, ktorú kartu SIM použijete. Rovnako však má prísť možnosť si vybrať aktívnu kartu SIM pre hovory, čo bolo doteraz možné len v nastaveniach, prípadne si zvoliť možnosť spýtať sa pri konkrétnom hovore.

Android funkciu pridá v blízkej dobe

Zatiaľ nie je známe, v ktorej verzii systému Android príde nová funkcia pre používateľov viacerých kariet SIM v jednom telefóne. Je však vysoko pravdepodobné, že cielenou verziou bude niektorá zo štvrťročných aktualizácií pre Android 14. Toto však Google zatiaľ nepotvrdil, no isté je, že na funkcii už pracuje.

Využívanie jedného telefónu s viacerými kartami SIM teda už nebude mať toľko prekážok. A možno nová funkcia niekoho inšpiruje natoľko, že pre osobné i pracovné účely bude využívať jeden telefón, nie hneď dva.

Zdroj: 9to5google.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.