Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Antik Telecom prevzal digitálnu káblovú sieť s pokrytím 1200 domácností. Prvé domácnosti už získali optické služby internetu, interaktívnej TV a telefonovania.

Klenovec, najväčšia obec na Gemeri sa dočkala prvých služieb triple-play na optickej sieti. Pre všetky domácnosti v bytových domoch spustil Antik Telecom ponuku internetu so symetrickou rýchlosťou až 70mbps, 160 TV kanálov aj v HD a UHD kvalite a bezplatného telefonovania spolu už za 17,92 eur. V priebehu jari bude rýchlosť internetu bez navýšenia mesačných poplatkov zvýšená až na 1gbps. Antik prevzal od samosprávy do prenájmu digitalizovanú káblovú sieť od začiatku januára, pričom už po pár týždňoch sprístupnil optický internet po zrekonštruovaných vedeniach pre všetky bytové domy v obci. Upgrade pre rodinné domy príde na rad v najbližších mesiacoch. V akcii možno získať napríklad HD set-top box už za 29 eur.

„Klenovec bol ešte nedávno bielym miestom, ktorý až do nášho príchodu trpel nezáujmom operátorov o výraznejšie investície do rýchleho internetu. Pripojenie bolo pomalé a nestabilné, TV ponuka malá a obraz nedostatočný,“ popisuje situáciu Peter Blaas, riaditeľ pre rozvoj ANTIK Telecom. „Na druhej strane ústretový prístup samosprávy ako aj potenciál až 1200 domácností v tejto najväčšej gemerskej obci nám pomohol prekonať mnohé technické prekážky. V obci sme prevzali do správy pôvodnú káblovú sieť s obmedzenými službami a zaviazali sme ich obnoviť na optickej technológii v bežnom štandarde Antiku – gigabitový internet, HD a UHD vysielanie a bezplatné telefonovanie.

Významnou investíciou pre región je takisto vybudovanie päťkilometrového optického prepoja z Hnúšte.“
Antik Telecom je v regióne najväčším poskytovateľom telekomunikačných služieb na optickej sieti vďaka pokrytiu Hnúšte, Hriňovej, Poltára, Revúcej a Klenovca. V tomto roku získajú gigabitové služby aj obyvatelia Rožňavy. Celkové pokrytie služieb v Klenovci dosiahne na jar 1200 domácností v bytových aj rodinných domoch. Pripojenie v bytoch bolo spustené do prevádzky v závere januára 2018. V obci je dostupný vysokorýchlostný internet, balík viac ako 160 TV programov aj v HD a UHD, TV archív až na 20 dní dozadu, videopožičovňa a 40 minút volaní do všetkých sietí v SR a do EÚ spolu už za 17,92 eur mesačne bez viazanosti.

Klientom ostáva bez navýšenia ceny aj prístup k pôvodnej káblovej sieti v štandarde DVB-T – napríklad pre pripojenie TV bez potreby set-top boxu. Voľné telefonické minúty môžu zákazníci využiť či už cez pevnú linku alebo aj pri volaní z mobilu cez aplikáciu Antik Linka, teraz získajú navyše IP telefón zadarmo a na 6 mesiacov aj zvýšený paušál až 100 minút zadarmo. Klienti ušetria aj so zvýhodnenou cenou aktivácie set-top boxu Mini2 za 29 eur a troma mesiacmi služby AntikTVGO pre televíziu cez smartfóny zadarmo.

Viac informácií na pobočke Antiku v Hnúšti, detašovanom pracovisku priamo v Klenovci alebo na infolinke 055 3012345.
Dostupnosť služieb v Klenovci je možné overiť na stránke www.antik.sk.

Značky: