ANTIK Telecom pripravuje v máji spustenie verejného bikesharingu v Košiciach. Plánuje uviesť do prevádzky až 1000 bicyklov. Prvých 350 dnes úspešne dorazilo do Košíc.

Antik Telecom realizuje posledné kroky pred spustením rozsiahleho systému požičiavania bicyklov v metropole východného Slovenska pod názvom „Verejný bicykel“. Tisíc bicyklov bude určených najmä na pravidelné cesty do práce, školy či za zábavou v rámci celého mesta. Vďaka výhodným paušálom ho ale využijú aj návštevníci Košíc. Celý systém prevádzky bude plne automatizovaný a ovládaný prostredníctvom aplikácie, kde sa klient zaregistruje, nájde si voľný bicykel na mape a zaplatí. Všetky bicykle sú nonstop satelitne monitorované a prepojené s centrálou prostredníctvom mobilnej siete. Bikesharing softvér bol kompletne vyvinutý interne vo vývojovom laboratóriu Antiku v Košiciach.

Testovanie služby bikesharingu začne už v najbližších dňoch. V prvom kole dostanú bicykel k dispozícii zamestnanci Antiku, ale už o pár týždňov sa do skúšania môžu zapojiť aj súčasní zákazníci služieb Antiku zo sídliska Košice-Nad jazerom, ktorí sa už dnes môžu prihlásiť na adrese test@verejnybicykel.sk . Podmienky použitia, ceny a celý proces prevádzky zverejní Antik už onedlho na svojom webe, sociálnych sieťach aj prostredníctvom médií. Ostrý štart systému je predbežne naplánovaný na prelome apríla a mája 2019. Investíciu do košického bikesharingu aj jeho kompletnú prevádzku realizuje Antik na svoje náklady.

Značky: