Neskôr príde aj na platformu iOS.

Microsoft už dávnejšie oznámil, že plánuje sprístupniť svoje bezpečnostné riešenie zo systému Windows aj pre ostatné platformy. Pred rokom ho začal testovať vo verzii pre macOS, teraz je Microsoft Defender k dispozícii aj pre Android. Microsoft to oznámil na svojom blogu.

Defender je aktuálne dostupný vo forme testovacej verzie, do ktorej sa musia záujemcovia prihlásiť cez aplikáciu Intune Company Portal. Testovacia verzia aplikácie obsahuje ochranu proti phishingu a pokročilejšie zabezpečenie voči malvéru v porovnaní so zabudovaným riešením od Googlu.

V praxi to znamená, že Microsoft Defender by mal automaticky blokovať podvodné webové odkazy, ktoré vám môžu útočníci poslať cez textové správy, emaily alebo instantné komunikátory. Microsoft tvrdí, že jeho riešenie takisto blokuje nezabezpečené pripojenie, ktoré sa snažia vytvoriť podvodné aplikácie bez používateľovho vedomia.

Zatiaľ nie je známe, kedy Microsoft sprístupní finálnu verziu svojho Defendera pre Android. Sľubuje však nové funkcie, ktoré budú pribúdať počas najbližších mesiacov a takisto aj aplikáciu pre iOS. Tá bude v porovnaní s Android verziou chudobnejšia na funkcie z dôvodu systémových obmedzení platformy iOS.

Zdroj: Microsoft

Prečítate si aj:

Microsoft chce chrániť platformy Android a iOS: Čoskoro pre ne sprístupní svoj antivírus

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit