AnTuTu zverejnilo mesačný prehľad najvýkonnejších vlajkových zariadení a smartfónov strednej triedy.

Platforma zverejnila prvé tohtoročné hodnotenie výkonu smartfónov, ktoré pokračuje v zjavnom trende. Po predstavení prvých smrtfónov s čipsetom Snapdragon 888 sa budú práve tieto zariadenia objavovať v prvej TOP 10 medzi vlajkovými modelmi.

Aktuálne sa na prvom mieste nachádza model Vivo IQOO 7, ktorý dosiahol skóre 728 784 bodov. Líder minulého mesiaca, Xiaomi Mi 11, klesol na druhú priečku, pričom rovnako používa najvýkonnejší čipset od Qualcommu.

Za smartfónmi, ktoré sú vybavené Snapdragonom 888 nasledujú modely s Kirin 9000 a veľa zariadení so Snapdragonom 865. Zaujímavý je aj fakt, že 8 z 10 najvýkonnejších smartfónov má konfiguráciu pamäte 12/256 GB. Trend je teda zrejmý.

Antutu

Zdroj: Antutu

V strednej triede taktiež nedošlo k žiadnym výrazným zmenám. Na špičke rebríčka sa nachádzajú zariadenia s MediaTek, zatiaľ čo výbavu v podobe čipsetu Kirin je vidieť vo väčšine rebríčka. 

Aj keď výstupné hodnoty platformy AnTuTu nemôžeme považovať za skutočné ukazovatele výkonnosti smartfónov, aspoň nám umožňujú sledovať trendy. Skutočný výkon zariadení je možné merať iba podľa skutočných úloh.

Antutu

Zdroj: Antutu

Globálny rebríček za december 2020:

Antutu

Zdroj: Antutu

Zdroj: Antutu

Prečítajte si aj:

OnePlus a Leica spolupracovať nebudú: V hre je iný veľký hráč

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.