AOC CU34P3CV je 34-palcový monitor so zahnutým VA panelom a rozlíšením 3440 × 1440 pixelov. Ten sa vyznačuje hlbokou čiernou, vysokým kontrastom, ale hlavne živými a jasnými farbami.

WQHD panel s pomerom strán 21 : 9 lemujú tenké rámiky, ktoré nechávajú vyniknúť moderný dizajn. Aj tento AOC monitor disponuje 100 Hz obnovovacou frekvenciou a 8-bitovým podaním farieb. Je zameraný na výkon, čiže svoje uplatnenie nájde predovšetkým v kancelárii.

Z hľadiska dizajnu ide o netradičný monitor s matným displejom a tenkými rámikmi po stranách. Spodný rámik je však tradične o niečo hrubší. V prípade modelu CU34P3CV sú síce ovládacie tlačidlá umiestnené zo spodnej strany, avšak ich používanie je intuitívne. Pokiaľ však používate monitory od AOC dlhšie, tak prehľadná ponuka nastavení vám bude dôverne známa. Okrem toho, všetky nastavenia monitora je možné spravovať aj cez aplikáciu iMenu. Ide o výkonný nástroj od AOC, vďaka ktorému iba kliknutím myši nastavíte všetky požadované parametre monitora veľmi jednoducho a rýchlo.

Elegantný a stabilný stojan

Veľká základňa štvorcového stojana má jemnú textúru. Nastavenie výšky je možné v rozsahu 10 až 25 cm, pričom sklon v rozsahu -5°až 20°. Monitor je dokonca otočný v rozsahu 175°±5°. Stojan má v spodnej časti otvor na káble. Ide o veľmi efektívne riešenie ich organizácie, ktoré je zároveň aj praktické. Nechýba ani možnosť zavesenia na stenu VESA 100×100. 

Pomocou kalibračnej sondy som pri prednastavenom kontraste nameral minimálny jas 41 nitov a maximálny jas až 394 nitov. Pokrytie farebných priestorov v štandardnom nastavení dosahuje 93 % pre sRGB, 64,6 % pre Adobe RGB a 67,6 % pre DCI-P3. Priemerná odchýlka deltaE je na úrovni 0,06, resp. maximálna na úrovni 0,64. Po kalibrácii sa však tieto hodnoty zlepšili. Pri jase 120 nitov som pomocou sondy nameral hodnoty – sRGB 99,9 %, Adobe RGB 81,3 % a DCI P3 88,6 %. Vo výbave monitora sa nachádza 8 základných farebných profilov. Okrem toho je možné nastaviť aj ďalšie parametre, ktorými používateľ dosiahne ideálne pracovné prostredie.

Spotreba monitora v pohotovostnom režime je 0,3 W, avšak tá maximálna môže dosahovať až 42 W. Pri štandardnom režime je spotreba približne 29 W. Monitor ponúka aj obrovské množstvo portov s bohatými možnosťami prepojenia a funkcií. Nechýba tak 1× HDMI 2.0, 1× DisplayPort 1.4, 1× USB-C 3.2 s podporou až 65 W nabíjania a napájania notebookov a zdieľanie displeja, 4× USB-A, zásuvka RJ45 a 3,5 mm jack pre slúchadlá alebo externé reproduktory, keďže tie zabudované s výkonom 2 × 5 W hrajú priemerne.

Verdikt

AOC CU34P3CV je skvelým riešením pre ľudí, ktorí hľadajú veľký a kvalitný monitor s obrovskou výbavou portov. Určite zaujme aj veľmi prijateľná cena a atraktívny zahnutý dizajn. K celkovej spokojnosti prispejú technológie Adaptive Sync, Flickr Free alebo KVM.

Zapožičal: AOC

Cena: 549 €

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.