Kým Google prednedávnom predstavil aplikáciu PhotoScan, ktorá dokáže vaše staré fotky preniesť do digitálneho sveta, Adobe pre zmenu prináša novú funkciu skenovania do aplikácie Acrobat Reader pre používateľov iOS a Androidu. 

Po aktualizácii aplikácie na jej najnovšiu verziu si tak budete môcť odfotiť vizitku, pokladničný bloček alebo čokoľvek budete chcieť a jednoducho fotku uložiť ako dokument PDF. „Scan umožňuje komukoľvek odfotiť si čokoľvek a potom to premeniť na prehľadné PDF, ktoré môžete jednoducho uložiť i zdieľať„, píše sa v oficiálnom blogu spoločnosti Adobe.

Je pravda, že táto funkcia nie je vo svete smartfónov žiadnou novinkou a podobných aplikácií dnes nájdeme veľa. Čím je teda Adobe Acrobat Reader Mobile výnimočný? Odpoveďou je Adobe Sensei. V preklade sa jedná o umelú inteligenciu spojenú so strojovým učením, ktorá zužitkováva bilióny obsahových a údajových zdrojov.

To znamená množstvo výhod pre používateľa, ako napríklad premenu papierových dokumentov na upraviteľné digitálne dokumenty, automatickú korekciu písma, inteligentné vytváranie polí formulárov, identifikovanie rôznych objektov či rozpoznávanie tváre. Ako jednoducho môže skenovanie pomocou tejto aplikácie vyzerať si môžete pozrieť na krátkom prezentačnom videu nižšie.

 

Značky: