K dispozícii je aj prvá epizóda nového seriálu Jedna noc.

Leto na HBO a HBO GO patrí kriminálkam. Môžete si pozrieť prvé série Temného prípadu (hodnotenie 9,1 na IMDb) a The Wire – Špina Baltimoru (hodnotenie 9,4 na IMDb) bezplatne a bez nutnosti registrácie. K dispozícii je takisto prvý diel minisérie Jedna noc.

Seriály môžete sledovať na počítači, stačí navštíviť web hbogo.sk/group/crimemania alebo prostredníctvom mobilnej aplikácie pre Android a iOS. Ponuku odporúčame využiť, HBO vie točiť výborné kriminálky a seriály si teraz pozriete aj bez (pre niekoho) otravnej nutnosti registrovať sa a prihlásiť sa. To je veľká výhoda.

Seriály si pozriete na počítači, telefóne aj tablete

Seriály si pozriete na počítači, telefóne aj tablete

HBO taktiež začalo vysielať nový kriminálny seriál Jedna noc. Toto je 5 dôvodov, prečo by ste si ho mali podľa tvorcov pozrieť:

Zoznámte sa s novou minisériou Jedna noc z produkcie HBO. Jedna noc, ktorá vznikla na motívy seriálu BBC Criminal Justice od Petera Moffata, podrobne skúma zložité okolnosti prípadu jednej fiktívnej newyorskej vraždy.
Osemdielny seriál Jedna noc od scenáristov Stevena Zailliana (držiteľ Oscara za scenár k filmu Schindlerov zoznam) a Richarda Pricea (The Wire – Špina Baltimoru, držiteľ nominácie na Oscara za adaptovaný scenár k filmu Farba peňazí) je neprikrášlenou sondou nielen do newyorského systému trestného súdnictva, ale tiež do očistca vo väznici Rikers Island, kde obvinený čaká na svoj súdny proces. Tu je päť dôvodov, že prečo sledovať tento pôsobivý seriál:
1. Stane sa z vás detektív teoretik
Jedna noc necháva všetkým, ktorí pri sledovaní kriminálnych drám radi špekulujú o tom, “kto to urobil,” od začiatku až po samotný koniec priestor pre dohady. Prvá epizóda predstavuje spáchaný zločin z pohľadu Nasira a ponúka divákom množstvo usvedčujúcich “dôkazov.” Postupom času sa ale dozvedáme, že nič nie je také, ako sa na prvý pohľad zdá, výkonnosť trestného súdnictva nevynímajúc.
jedna_noc_01_nowat
2. John Turturro
Turturro hrá nepredvídateľného advokáta chudobných Jacka Stonea, ktorý sa snaží uloviť veľký prípad a náhodou sa mu naskytne príležitosť obhajovať Nasira. Vďaka jeho stvárneniu je nám Stone takmer okamžite sympatický, a to bez ohľadu na jeho nedostatočné právne skúsenosti a zlú povesť. Táto úloha bola pôvodne srdcovou záležitosťou pre Jamesa Gandolfiniho, ktorý mal seriál produkovať a tiež v ňom hrať. V roku 2013 zomrel. Zosnulá hviezda seriálu Sopranovci a dlhoročný priateľ Turturra je stále v titulkoch uvádzaný ako výkonný producent.
3. Nejedná sa o žrút času
Táto miniséria je skutočne mini – má len osem častí. Ideálny program pre tých, ktorí sa nechcú zaväzovať k dlhodobému sledovaniu seriálov, ktoré sú roztiahnuté do niekoľkých sérií.
jedna_noc_02_nowat
4. Nová tvár Riz Ahmed
Ahmed sa preslávil hlavne znepokojivou drámou Nightcrawler z roku 2014, kde si zahral po boku Jakea Gyllenhaala. Jeho hviezda momentálne strmo stúpa nahor. Hollywood si mimoriadny talent tohto anglického herca všimol a ponúkol mu úlohu v nadchádzajúcom filme Star Wars Rogue One, rovnako ako v snímke Jason Bourne (herec podal strhujúci výkon i v čiernej komédii z roku 2010 – Štyri levy). Jeho stvárnenie Nasira v seriáli Jedna noc je nevinné, srdcervúce i poučné. 
5.  Odlišný pohľad na väzenskú kultúru
Nasirov čas, ktorý strávi v Rikers, nám pripomína, že väzenie je desivé, traumatické a zdrcujúce. Ani trochu to nie je to Orange is the New Black. Drsný a realistický pohľad na väzenskú kultúru je vítaný, aj keď sa naň chvíľami ťažko pozerá. 

Prečítajte si aj:

HBO GO si predplatíte priamo cez internet aj bez operátora. Konečne!

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit