Dnešní používatelia smartfónov požadujú od svojich fotoaparátov čoraz viac, neslúžia im len na zachytávanie spomienok, ktoré práve prežívajú, ale aj na tvorbu svojho vlastného obsahu a spoliehajú sa na nich tiež v tom, že im pomôžu udržiavať kontakt s dôležitými ľuďmi vo svojom živote.

Požadujeme nielen vysoko kvalitné fotografie, ale aj vysoko kvalitný zážitok – od kamerových systémov s viacerými senzormi až po funkcie ako Zvýraznená farba alebo Optimalizácia snímku, používatelia smartfónov chcú zariadenie, ktoré im uľahčí fotografovanie. Prvá filozofia dizajnu je v spoločnosti Motorola založená na priamej spätnej väzbe od spotrebiteľov a na porozumení toho, ako sa zariadenia používajú v skutočnom živote a akú dôležitú úlohu zohráva používateľské rozhranie pri čo najplynulejšom používaní fotoaparátu. Novo prepracovaná aplikácia Kamera 3.0 vylepšuje predchádzajúce generácie tak, aby poskytovala lepšie výsledky a celkovo lepší zážitok.

Aktualizovaná aplikácia fotoaparátu bola predstavená pri nedávno uvedenom motorola razr 5G, ktorý je vybavený najpokročilejšou selfie kamerou na trhu1, a bude dostupná pre budúce zariadenia. Používateľské rozhranie bolo vyvinuté tak, aby bolo pružnejšie a modulárnejšie, aby mohlo rásť spoločne s výškou väčších obrazoviek. Nová Kamera 3.0 bola vyvinutá s ohľadom na päť základných dizajnových princípov a s ohľadom na rôzne aktualizácie, ktoré ponúkajú intuitívnejšie usporiadanie a ľahší prístup k nastaveniam a funkciám:

  • Intuitívne: Pridanie funkcií umelej inteligencie do dnešných senzorov fotoaparátu v smartfóne môže pomôcť dosiahnuť kvalitnejšie fotografie, ale vzhľadom na automatický charakter ich používania môže byť mätúce orientovať sa v tom, ktoré z nich sa používajú a ako ich zapnúť a vypnúť. Na uľahčenie tejto nejasnosti boli niektoré možnosti ovládania, ako napríklad Časovač a Blesk, presunuté pod hľadáčik a funkcie, ako je Priblíženie, boli premiestnené do spodnej časti hľadáčika, čo uľahčuje manipuláciu s telefónom v jednej ruke.
  • Inteligentné: Zariadenia Motorola robia prácu za vás pomocou funkcií umelej inteligencie, ako je Detekcia scény, Optická stabilizácia snímku (OIS) a automaticky kompenzujú rozmazané fotografie a videá v dôsledku náhodného pohybu fotoaparátu, ako aj pomocou snímača Time Of Flight (TOF), ktorý sa stará o rýchle zaostrenie pri slabých svetelných podmienkach. S týmto novým rozhraním boli tieto funkcie premiestnené do hornej časti obrazovky, takže používatelia ich môžu ľahko zapínať a vypínať a rýchlo vidieť, kedy zariadenie automaticky detekuje scénu alebo navrhuje určité režimy, ako napríklad Nočné videnie alebo Portrét.

  • Vylepšené: Pre vylepšenie pútavého zážitku obsahuje prepracovaná aplikácia Kamera 3.0 aj celkové vizuálne obnovenie. Od zjednodušeného ovládania, počtu ikon a celkovo jednoduchého použitia pre aplikáciu fotoaparátu až po prvky, ako je efekt živého rozostrenia, zaoblených rohov a menej ikon, si môžete vychutnať čistejší a rafinovanejší vzhľad.
  • Posilnené: Stále viac a viac hľadáme osobnejšiu skúsenosť so zariadeniami a službami, ktoré používame a schopnosť prispôsobiť si túto skúsenosť sami prináša ďalšiu úroveň spokojnosti. Spätná väzba od spotrebiteľov ukázala spoločnosti Motorola, že prispôsobiteľnosť je pre nich veľmi dôležitá, čo bolo zohľadnené pri redizajne aplikácie Kamera 3.0. Napríklad karusel “režim snímania“ bol zjednodušený a presunutý do dolnej časti hľadáčika pre rýchle prepínanie medzi fotografiou a videom. Toto je tiež možné prispôsobiť pomocou najčastejšie používaných režimov, aby ste na základe svojich skúseností s používaním aplikácie fotoaparátu dostali presne to, čo chcete.
  • Flexibilné: Toto nové rozhranie bolo vyvinuté tak, aby bezchybne fungovalo vo všetkých budúcich zariadeniach – bez ohľadu na veľkosť obrazovky alebo sériu. Napríklad pri razr 5G je kľúčové mať bezproblémové rozhranie na malom displeji Quick View a aj na väčšom hlavnom displeji, čo umožňuje aj upravená aplikácia fotoaparátu.

Tieto zmeny umožňujú používateľom optimalizovať ich skúsenosti s fotoaparátom a uprednostňujú režimy snímania a nastavenia obrazu, ktoré používajú najviac. Prepracovaná aplikácia pre fotoaparáty (Kamera 3.0) bola uvedená na trh s novým razr 5G v septembri a bude k dispozícii v ďalších zariadeniach, ktoré budú uvedené na trh tento rok a v ďalšom roku.

Kamera 3.0 v praxi

Ako funguje Kamera 3.0? Predstavujeme 4 najobľúbenejšie a najvyužívanejšie foto režimy, ktorých používanie si vďaka Kamera 3.0 zamilujete.

  1. Inteligentná kompozícia

Inteligentná kompozícia je najjednoduchšia cesta k profesionálne vyzerajúcim fotografiám.

Kamera rozoznáva potenciálne kompozičné vylepšenia a automaticky vytvára optimálnu druhú verziu snímky.

Ako to funguje?

Inteligentná kompozícia využíva systém umelej inteligencie AI na rozpoznanie potenciálnych vylepšení kompozície pomocou „pravidla tretín“, na základe čoho vyrovnáva fotografiu podľa horizontu. Vďaka tomu pre vás automaticky generuje druhý, nanovo poskladaný obrázok. Inteligentná kompozícia sa zapína v nastaveniach fotoaparátu.
Vyskúšajte si to:

Aplikácia Kamera → Nastavenia → AI Nastavenia→ Inteligentná kompozícia

  1. Fotografia pomocou gesta

Povedzte kamere, kedy ste pripravený na selfie. Vďaka režimu Fotografia pomocou gesta stačí ukázať snímaču otvorenú dlaň a spustí sa odpočítavanie samospúšte. Následne vás fotoaparát odfotí.

Ako to funguje?

Systém umelej inteligencie vás automaticky odfotí, keď detekuje dlaň otvorenej ruky. Tento režim funguje len pri prednej kamere. Režim Fotografia pomocou gesta je možné vypnúť/zapnúť v nastaveniach fotoaparátu.

Vyskúšajte si to:

Aplikácia Kamera → Nastavenia -> Nastavenia umelej inteligencie -> Fotografia pomocou gesta

  1. Režim Nočné videnie

Prepnite do režimu Nočné videnie pri slabých svetelných podmienkach, aby ste získali tie najlepšie detaily a farby, ktoré v tme zaniknú bez straty na kvalite snímky.

Ako to funguje?

Nočné videnie spája 8 snímok dohromady pomocou dynamickej expozície a EV v kombinácii s dynamickým čistením šumu a ostrosťou. Režim Nočné videnie funguje medzi 60 a 0,1 lux svetelnými levelmi. Spustite režim Nočné videnie prostredníctvom ponuky režimov alebo prostredníctvom optimalizácie snímku pomocou umelej inteligencie.

Vyskúšajte si to:

Aplikácia Kamera → Kliknite na tlačidlo s tromi čiarkami na spodnej lište -> Režim Nočné videnie

  1. Zvýraznená farba videa

Vytvorte si umelecké video pomocou zvýraznenia farby na vybranom mieste snímky a zvyšok videa sa automaticky zmení na čiernobielu farbu.

Ako to funguje?

Po tom, ako si používateľ zvolí farbu, softvér eliminuje všetko, čo sa nezhoduje s vybranou farbou pre dosiahnutie finálneho výsledku. Používatelia sa môžu hrať so sýtosťou farieb, aby z videa vyťažili maximum. V rôznych fázach videa je tiež možné meniť zvýraznenú farbu.

Vyskúšajte si to:

Aplikácia Kamera → Kliknite na tlačidlo s tromi čiarkami na spodnej lište → Kliknite na Zvýraznená farba videa -> Pohybujte selektorom farieb až pokiaľ nenájdete požadovanú farbu, ktorú chcete zvýrazniť -> stlačte nahrávanie!

Značky: