Mapová aplikácia Mapy.cz od Seznam.cz už ponúka plnohodnotnú dopravnú navigáciu aj na slovenských cestách.

A to vrátane aktuálnych dopravných informácií a optimalizovaných trás. Rozšírenie prináša množstvo výhod napríklad pre vodičov, ktorí často cestujú medzi Českom a Slovenskom. Aplikácia Mapy.cz je dostupná pre systémy Android, iOS, Android Auto a platformu Apple CarPlay.  

Mapy.cz na Slovensku
Mapy.cz na Slovensku

Na Slovensku funguje navigácia v mobilnej aplikácii rovnako dobre ako v Českej republike. Poskytuje vám kompletné informácie o aktuálnej dopravnej situácii na slovenských cestách. Navigácia automaticky vypočítava najlepšiu trasu a vyhýba sa dopravným zápcham.  

Aplikáciu Mapy.cz využíva na Slovensku 400 tisíc používateľov. Je preto prirodzené rozšíriť dostupnosť našich služieb a funkcií, a umožniť vodičom aj za hranicami Česka efektívnejšie plánovať cesty autom,“ vysvetlil Martin Jeřábek, manažér tímu Mapy.cz.

Plánovač a navigácia dokážu prispôsobiť trasu aktuálnej premávke. Aplikácia dokáže počas jazdy nájsť rýchlu trasu s ohľadom na aktuálnu premávku. Na zvýšenie bezpečnosti nájdete v navigácii dôležité upozornenia. Konkrétne ide o práce a prekážky na ceste, policajné merania a kontroly alebo striedavé jednosmerné premávky. Pri prekročení rýchlosti vás aplikácia upozorní najprv vizuálne a v prípade výrazného prekročenia rýchlosti aj zvukovo. Upozorní vás však aj na miesta, kde prípadné rýchlostné radary merajú rýchlosť.  

Aplikácia Mapy.cz kombinuje dopravné údaje od používateľov aplikácie, ako aj firemné a flotilové údaje. Potom ich automaticky prevádza do svojich mapových podkladov. Ak napríklad vodiči počas jazdy narazia na cestu s výmoľmi alebo iné obmedzenie, môžu túto udalosť nahlásiť počas navigácie. Tá sa vzápätí zobrazí všetkým ostatným vodičom. Čím viac vodičov sa zapojí, tým aktuálnejšie budú dopravné informácie v Mapách.

Zdroje: Seznam.cz

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.