Lebo aj takéto aplikácie dnes potrebujeme.

Fotenie a posielanie svojich nahých fotiek nie je dnes nič šokujúce a „ďakovať“ za to môžeme aj čoraz lepším fotoaparátom v smartfónoch a jednoduchému spôsobu zdieľania. Je samozrejme každého vec, či si bude robiť nahé fotky a posielať ich niekomu alebo nie, avšak treba myslieť aj na bezpečnosť. Nejdeme vás teraz strašiť, že sa vám do telefónu alebo do cloudovej zálohy nabúrajú hackeri, ako sa to stalo už viacerým celebritám. Nie je však nič neobvyklé, keď si ľudia nechávajú v galérii svoje nahé fotky hneď vedľa pekných záberov z pláže, zabudnú na to a trapas počas ukazovania dovolenkových fotiek je na svete.

Práve tento problém chce riešiť nová aplikácia Nude. Tá na pozadí neustále skenuje uložené fotky v telefóne a ak nájde nahotinky, automaticky ich presunie do súkromnej zložky. Vďaka tomu ich omylom neukážete vašim známym počas prezerania ostatných fotiek. Nahé fotky by tiež mali byť lepšie chránené. Aplikácia ich zmaže nielen z galérie telefónu, ale aj z iCloudu.

Nude využíva k určeniu nahých fotiek strojové učenie, pričom všetky výpočty prebiehajú priamo v zariadení a nič sa z telefónu neodosiela. Aplikácia aktuálne automaticky rozpozná iba obrázky. Šteklivé videá si musíte presunúť do privátnej zložky manuálne. Tá je chránená PIN kódom a pri jeho nesprávnom zadaní sa aktivuje predný fotoaparát iPhonu – ak by sa do vášho trezoru nahotiniek chcel dostať niekto, kto by dané fotky nemal vidieť.

Aplikáciu vytvorili Jessica Chiu a Y.C. Chen. Tvrdia, že ich k vývoju motivovali rozhovory s hollywoodskymi herečkami. Každá z nich mala vo svojom telefóne alebo v notebooku citlivé fotky a všetky vyjadrili obavy o ich bezpečnosť. Nude je momentálne dostupná iba pre iPhony, verzia pre Android je vo vývoji.

Google Play

Prečítajte si aj:

Facebook testuje novú metódu na boj proti pornografii. Vyžaduje, aby používateľ poskytol svoje nahé fotky

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit