Občianske združenie Slovensko.Digital v spolupráci s komunitou dobrovoľníkov a daňových poradcov aj v tomto roku ponúka aktuálnu bezplatnú aplikáciu na vyplnenie daňového priznania pre SZČO s paušálnymi výdavkami. Vyplnenie aplikácie je jednoduché, prehľadné, bezpečné a trvá iba pár minút.

Pre tých, ktorí si chcú daňové priznanie odložiť, je pripravený aj formulár na odklad priznania. Každý živnostník si cez web https://priznanie.digital/ za pár minút vytvorí formulár na odloženie daňového priznania o 3 alebo 6 mesiacov.

Jednoduchú a interaktívnu webovú aplikáciu pripravilo občianske združenie Slovensko.Digital v spolupráci s komunitou dobrovoľníkov a daňovými poradcami z AVENIAS. Vyplniť ho môžu na stránke https://priznanie.digital/.

Formulár automaticky vyráta daň na zaplatenie a následne aplikácia vygeneruje súbor, ktorý stačí nahrať na web Finančnej správy. Formulár zjednoduší aj poukázanie 2 % z daní, kedy stačí zadať iba názov organizácie a formulár automaticky vyplní všetky potrebné údaje. Aplikácia je upravená na nové podmienky na podávanie daňového priznania za minulý rok.

Na príprave aplikácie sa podieľajú daňoví poradcovia z AVENIAS Tax & Legal, ktorí zapracovávajú zmeny, ktoré počas minulého roka nastali, overujú správnosť výpočtov a aplikáciu testujú.

Do vytvárania aplikácie sa zapojilo množstvo dobrovoľníkov z komunity Slovensko.Digital, ktorí aktívne pracovali na funkčnosti, prehľadnosti a bezpečnosti aplikácie.

V minulom roku až viac ako 13 a pol tisíc ľudí navštívilo v posledných marcových týždňoch aplikáciu Priznanie.Digital. Z nich si až vyše 2100 živnostníkov pripravilo podklady na podanie daňového priznania.

Zdroj: https://slovensko.digital/

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.