Najnovšie MacBooky Pro ponúkajú okrem bezkonkurenčného výkonu aj úplne nové displeje s výstupkom, podobne ako iPhony od série X (10).

V takzvanom „notch“ výstupku sú zakomponované rôzne senzory, komponenty a kamera, pričom sa vďaka tomuto riešeniu mohla o niečo zväčšiť aj zobrazovacia plocha (aktuálne sú v ponuke 14 a 16 palcové zariadenia). Niekomu sa však výstupok na displeji z estetického hľadiska nemusí páčiť, no zúfať netreba, nakoľko už existuje účinné a efektívne riešenie, ako sa ho zbaviť.

TopNotchZdroj: TopNotch
TopNotch / deaktivovaný

Toto riešenie ponúka bezplatná aplikácia TopNotch (od vývojárov známej macOS aplikácie CleanShot X). Táto aplikácia funguje podľa prvých recenzií veľmi dobre a používatelia si ju chvália. Pochopiteľne, nejde o nič zložité, nakoľko tento softvér „iba“ pridá čierny pruh na úroveň výrezu, čím ho úplne a bez akýchkoľvek znakov odstráni. Aplikácia však nie je hlúpa, veľmi dobre a efektívne si poradí aj s dynamickými plochami, viacerými displejmi + sleduje zmeny na pozadí, podľa čoho dokáže pracovať.

Aplikáciu TopNotch si môžete bezplatne stiahnuť kliknutím na TENTO ODKAZ

TopNotchZdroj: TopNotch
TopNotch / aktivovaný

Táto aplikácia používateľa nijako neobmedzuje, pričom funguje veľmi spoľahlivo. Zatiaľ je zadarmo, no je dosť možné, že po pár mesiacoch príde aj k tomu, že bude kvôli väčšiemu záujmu spoplatnená, takže ak plánujete kúpu nového MacBooku Pro alebo ho už vlastníte, tak si túto aplikáciu stiahnite. Keď sa vám výstupok na displeji páči, tak budete mať prípadnú zálohu do budúcna, ak vás náhodou prestane baviť ;).

Zdroj: 9to5mac.com

Prečítajte si aj:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE