Doplnené 19. 7. 2019: Funkcia zrkadlenia upozornení je dostupná už aj u nás v redakcii. Microsoft ju postupne sprístupňuje všetkým používateľom, operačný systém Windows 10 a aj Windows aplikáciu Váš telefón používame vo verejnej verzii.

Pre zrkadlenie notifikácií je potrebné stiahnuť si aplikáciu Your Phone Companion z Obchodu Play do vášho smartfónu a prihlásiť sa do rovnakého Microsoft účtu vo Windows 10 aj v telefóne. Potrebná je tiež aplikácia Váš telefón v počítači so systémom Windows 10.

Praktické je, že pomocou aplikácie Váš telefón vo Windows 10 si môžete čítať a zároveň aj mazať notifikácie z vášho telefónu. Aplikácia tiež umožňuje čítanie a odpisovanie na SMS správy a rýchle prezeranie a kopírovanie posledných fotiek.

Na prepojenie Android telefónu s Windows 10 potrebujete aplikáciu Your Phone Companion v telefóne a aplikáciu Váš telefón v počítači s Windows 10

Táto aktualizácia sa teraz dostáva ku všetkým používateľom systému Windows 10.

Spoločnosť Microsoft zavádza aktualizáciu svojej aplikácie Telefón do systému Windows 10, ktorá jej umožní zrkadlenie oznámení z telefónu so systémom Android do počítača. Prvé informácie o tom, že sa tak stane pochádzajú ešte z augusta 2018.

Hlavná koncepcia aplikácie sa nezmenila. Po synchronizácii telefónu so systémom Android s aplikáciou môžete čítať textové správy a odpovedať na ne, prezerať fotografie z knižnice a dokonca premiestňovať súbory. Po tom, ako sa táto aktualizácia dostane na váš počítač, aplikácia bude “múdrejšia”, upozorní vás na akékoľvek oznámenie, ktoré príde do vášho spárovaného smartfónu s Androidom.

Prijímanie oznámení na PC je určite skvelá vec, ale stále nie je dokonalé, takže zlepšení aj v tejto aplikácii nás ešte čaká pomerne veľa. 

Začiatkom tohto roka spoločnosť Microsoft prezradila svoje plány, aby používateľom umožnila pokročilé zrkadlenie obrazovky telefónu so systémom Android. Podľa zdroja sa táto funkcia nachádza v beta testovaní, takže sa môže čoskoro dostať aj k širokej verejnosti.

App Store

Zdroj: TheVerge

Titulný obrázok: WindowsInsider

Prečítajte si aj:

Aplikácia Váš telefón od Microsoftu najnovšie dostáva podporu MMS

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.