Chystáte sa do zahraničia a nie ste si istí, s čím na mieste môžete počítať? Bezplatná cestovná aplikácia Visa Travel Tools vám pomôže s množstvom praktických vecí.

V aktuálnej verzii aplikácia Visa Travel Tools ponúka prehľadné informácie o tom, na ktorých miestach vo vami vybranej cieľovej destinácii budete, resp. nebudete vedieť platiť kartou. Mnohokrát sa totiž ľudia spoliehajú na to, že podobne ako doma, tak aj v zahraničí, budú môcť na väčšine miest platiť bezhotovostne. Vďaka aplikácii Visa Travel Tools budete o svojich možnostiach informovaní ešte skôr, než vyrazíte na cestu.

„V nadchádzajúcich mesiacoch služby aplikácie rozšírime aj o celosvetovú ponuku zliav a akcií, ktoré budú fungovať na základe geolokácie. Kdekoľvek vyrazíte, s aplikáciou Visa Travel Tools sa vám na mobile budú zobrazovať zaujímavé ponuky miestnych obchodov. Uvedenie tejto funkcie sa očakáva počas leta,“ hovorí Marcel Gajdoš, regionálny manažér Visa Europe pre Českú republiku a Slovensko.

V prípade, že v zahraničí prídete o svoju platobnú kartu, nemusíte prepadať panike. S pomocou aplikácie Visa Travel Tools bezplatne zavoláte na medzinárodnú zákaznícku linku Visa, kde svoju stratenú kartu obratom zablokujete. Vaše peniaze tak zostanú v bezpečí na vašom účte.

Nech ste kdekoľvek, s cestovnou aplikáciou budete mať vždy istotu, že sa pohodlne dostanete k hotovosti bez zdĺhavého hľadania bankomatu. Aplikácia Visa Travel Tools vám ukáže cestu k bankomatu autom i peši. Zároveň sa dozviete, ktorej banke bankomat patrí, aké služby ponúka a či je v prevádzke nepretržite. Výnimkou nie je ani aktuálny kurz voči domácej mene, ako aj informácia o možnosti poplatkov, ktoré vám banka môže účtovať.

Aplikáciu si môžete bezplatne stiahnuť pre iOS alebo Android. K dispozícii je v angličtine a tiež v niekoľkých ďalších jazykoch.

Značky: