Ponúka offline režim a ďalšie praktické funkcie.

Google chce spopularizovať svoju službu YouTube v krajinách, kde je horšia dostupnosť internetového pripojenia. Preto vyvinul aplikáciu YouTube Go, ktorú od minulého roka testoval v Indii. Appka sa teraz dočkala verejného spustenia a je dostupná v ďalších 130 krajinách. Slovensko medzi nimi nefiguruje a nepredpokladáme, že by sa to malo zmeniť v budúcnosti.

YouTube Go prináša viacero praktických funkcií, ktoré majú sprístupniť obsah používateľov v krajinách s horšou dostupnosťou internetu. Príkladom je offline režim, ktorý umožňuje stiahnuť video priamo do zariadenia alebo možnosť zdieľať video s priateľmi priamo medzi zariadeniami – bez nutnosti používať pripojenie do internetu.

YouTube Go tiež optimalizuje zobrazovanie náhľadov, ktoré majú používateľom pomôcť rozhodnúť sa, či si video pozrú alebo nie. Novinkou je aj dostupnosť HD kvality a lepšia ponuka nových videí, ktoré by vás mohli zaujímať.

Ako už bolo spomenuté, YouTube Go je primárne určený pre krajiny, kde je horšia dostupnosť internetu. Z toho dôvodu nie je služba oficiálne dostupná v slovenskom Obchode Play a neočakávame, že sa to zmení. Aplikáciu si však môžete stiahnuť z dôveryhodného serveru apkmirror.

Prečítajte si aj:

YouTube Go je nová oficiálna aplikácia na sledovanie YouTube videí aj v offline režime. U nás zatiaľ nefunguje

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit