Dve dôležité aplikácie od Apple budú v plnohodnotných verziách dostupné aj na konkurenčnom operačnom systéme.

Spoločnosť Microsoft počas svojho podujatia Surface oznámila, že aplikácie Apple TV a Apple Music dostanú v roku 2023 verzie pre operačný systém Windows. Ich ukážky majú byť v obchode Microsoft Store dostupné ešte pred koncom aktuálneho roka. Používatelia, ktorí chceli využívať tieto dve služby od Apple vo Windows, boli doteraz odkázaní na webovú aplikáciu, prípadne na iTunes.

Majitelia Xboxov si však môžu stiahnuť aplikáciu Apple Music už teraz. Na túto konzolu tak prichádza rok po tom, ako začala byť dostupná pre konkurenčnú PS5. Apple TV je na Xboxe k dispozícii už dlhšie, konkrétne od konca roka 2020.

Ďalšou novinkou vo Windows bude možnosť pristupovať ku svojim fotografiám v službe iCloud bez nutnosti využívať na tento účel prehliadač. Konkrétne to bude možné prostredníctvom aplikácie Windows Fotografie a to už budúci mesiac.

Microsoft uvádza, že postačí stiahnuť si zo Store aplikáciu iCloud a zvoliť možnosť synchronizácie. Používatelia programu Windows Insider si to môžu s predstihom vyskúšať už v súčasnosti.

Zdroj: Blog.windows.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.