V obchodoch s aplikáciami nájdete viacero praktických nástrojov, ktoré vám pomôžu pri spoznávaní celého sveta. Je potešiteľné, že zopár kvalitných aplikácií nájdete aj s konkrétnym zameraním na Slovensko.

vypadni.sk

vypadni.sk

vypadni.sk

Aplikácia vypadni.sk ponúka jednu z najlepších databáz miest na Slovensku, ktoré stoja za to, aby ste ich navštívili. Aplikácia je rozdelená do viacerých sekcií, z praktického hľadiska sme ocenili sekciu Kategórie. Tá umožňuje prehliadať konkrétne objekty, ako sú pamiatky, jaskyne, prírodné miesta, hrady, vodopády a ďalšie. V rámci tejto sekcie môžete využiť aj funkciu filter a filtrovať si miesta podľa ich kategórie, názvu či vzdialenosti od vašej polohy. Oceníte to pri rannom plánovaní doobedňajšieho výletu do 100 km od vašej polohy.

Vypadni.sk obsahuje fotografie a detailné informácie pri každom objekte. Taktiež ponúka funkciu uloženia objektu a navigácie. Nemusíte teda adresu kopírovať alebo meno objektu zadávať vo vašej navigačnej aplikácii – stačí iba ťuknúť na tlačidlo Naviguj. Súčasťou aplikácie je aj turistická mapa, avšak na tento účel odporúčame využiť samostatnú aplikáciu.

App Store

Hiking – Turistická mapa SK

Hiking – Turistická mapa SK

Hiking – Turistická mapa SK

Hiking – Turistická mapa SK je jednoduchá aplikácia, ktorú sa oplatí mať po ruke, keď sa rozhodnete ísť na túru do neznámych miest. Aplikácia ponúka všetky značené turistické chodníky a rázcestia a veľkú databázu vrcholov, vyhliadok, posedení, táborísk, hradov, jaskýň, prameňov, prístreškov, ubytovaní alebo hotelov. Praktické je, že mapu si môžete stiahnuť do telefónu a využívať ju bez pripojenia do internetu.

Aplikácia síce neponúka výpočet trasy pre turistickú navigáciu, avšak nemali by ste sa stratiť. Priamo v telefóne si jednoducho skontrolujete vašu aktuálnu polohu a viete si pozrieť turistické chodníky či si vyhľadať žiadané body. K dispozícii je tiež praktická rozšírená realita a kompas.

App Store

Mapy.cz

Mapy.cz

Mapy.cz

Mapy.cz je výborná aplikácia, ktorú využijete nielen pri cestovaní po Slovensku. Oceňujeme, že ponúka viacero navigácií v jednej aplikácii – môžete ju používať na navigovanie v aute, ale aj v rámci pešej chôdze či turistiky. V porovnaní s Hiking – Turistická mapa SK neponúka všetky vrcholy a vyhliadky, avšak dokáže vám vypočítať a určiť trasu aj v prípade turistiky. Táto funkcia sa môže v niektorých situáciách zísť.

Google Play
App Store

Zaži Tatry

Zaži Tatry

Zaži Tatry

Zaži Tatry je moderne spracovaná aplikácia, ktorá obsahuje viac ako 180 štítov, 70 plies, 16 vodopádov, 21 chát a horských hotelov v 67 dolinách. Pokrýva 205 turistických chodníkov v celkovej dĺžke 407 kilometrov. Pomocou aplikácie si môžete skontrolovať aktuálnu polohu, nájsť si turistické chodníky a zistiť prevýšenie. Pre niekoho môže byť používanie tejto aplikácie na plánovanie túry po Tatrách pohodlnejšie v porovnaní s aplikáciou Hiking.

Google Play
App Store

Slovakia Travel

Slovakia Travel

Slovakia Travel

Slovakia Travel je oficiálna celoštátna turistická mobilná aplikácia. Ponúka overené informácie o bodoch záujmu, turistických trasách, všetkých podujatiach a prístup k rezervačným platformám pre ubytovacie zariadenie. Aplikácia obsahuje aj najbližšie body záujmu vo vašom okolí, a to cez zoznam alebo mapu. Celý plán si môžete spravovať a ďalej plánovať aj cez internetový prehliadač na adrese trip.slovakia.travel. Z praktického hľadiska oceňujeme prehľadné spracovanie aplikácie a tiež bohatú databázu turistických chodníkov a cyklistických trás, ktoré môžu byť pre vás motiváciou.

Google Play
App Store

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit