Tvorba mapových podkladov potrvá do polovice októbra.

Apple neustále zdokonaľuje databázu mapových podkladov pre svoju službu Apple Mapy a najnovšie zavítal aj na Slovensko. Ako informuje na oficiálnom webe, od konca augusta do polovice októbra fotí celé Slovensko.

Na tento fakt upozornil ešte začiatkom septembra český portál zive.cz. S vozidlami s nálepkou Apple Maps sa za posledné týždne stretli viacerí obyvatelia na celom území Slovenska, ktorí zdieľali fotky na sociálnych sieťach alebo s rôznymi webmi a Apple blogmi.

Fotografiu auta s nápisom Apple Maps zverejnil aj používateľ PetteW na diskusnom fóre reddit. Auto stretol v polovici septembra vo Fiľakove. „Podľa informácií šoféra ide o nejaký nový Apple projekt, viac prezradiť nechcel,“ uvádza v príspevku.

Apple fotí Slovensko aj BratislavuZdroj: reddit/PetteW
Apple fotí Slovensko aj Bratislavu

Po Bratislave chodí chodec so špeciálnym batohom

Malú časť Slovenska, konkrétne niektoré lokality v rámci Bratislavy, pre Apple fotí špeciálne vybavený chodec s batohom. Jeho fotku pred pár dňami zverejnil na diskusnom fóre reddit používateľ vladgrappling-reddit. Pokiaľ si pri pohľade na chodca spomeniete na film Ghostbusters, nebudete sami.

Dá sa predpokladať, že Apple využije získané dáta na to, aby zdokonalil mapové podklady pre Slovensko a aby u nás konečne sprístupnil svoju funkciu Look Around (po slovensky Prezeranie okolia), ktorá funguje na rovnakom princípe ako Street View v Mapách Google. Táto funkcia zatiaľ na Slovensku nefunguje, v blízkej budúcnosti by sa to mohlo vďaka novým podkladom zmeniť.

Ak vás zaujíma, ktoré bratislavské lokality fotí chodec s batohom, nájdete ich vyznačené na tejto mape. Pokiaľ by ste ho chceli stretnúť, musíte sa poponáhľať. Posledné fotenie by mal uskutočniť zajtra 27. septembra.

Pripomeňme, že na jar a v lete ste mohli na slovenských cestách zazrieť aj vozidlá, ktoré fotili našu krajinu pre službu Mapy Google.

Apple fotí Slovensko aj BratislavuZdroj: vladgrappling-reddit
Apple fotí Slovensko aj Bratislavu

Zdroj: Apple, reddit, zive

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem smart hodinky, Apple zariadenia a herné notebooky. Nájdete ma na sociálnych sieťach @roman_fitit