Mac App Store by sa mohol vďaka tomu naplniť množstvom kvalitných aplikácií a hier.

Začiatkom tohto roka sa objavilo na internete mnoho špekulácií o tom, že Apple sa chystá zlúčiť aplikácie a hry pre iOS a macOS. Bola to celkom zaujímavá idea, no na oboch stranách by bolo nutné, aby si aplikácie z niečoho ukrojili na úkor toho, aby mohli fungovať na tom druhom operačnom systéme. Apple však žiadne kompromisy na úkor kvality aplikácií nechce robiť a preto Craig Federighi na pódiu počas konferencie WWDC povedal týmto špekuláciám rázne nie.

Apple ale chystá pre vývojárov špeciálne API, ktoré im umožní jednoduchšie upraviť aplikáciu fungujúcu na operačnom systéme iOS tak, aby fungovala aj v macOS. Nejedná sa teda o rozhranie, ktoré umožní aplikáciám a hrám z iOS z fungovať na macOS. Každá aplikáciu a hru bude nutné upraviť a zvlášť publikovať v Mac App Store.

Úprava aplikácií a hier by mala byť jednoduchá. Viacero vývojárskych API rozhraní a balíkov budú totiž integrovaných do operačného systému macOS. Apple si od tejto veľkej zmeny sľubuje oživenie Mac App Store, ktorý v súčasnej dobe zíva prázdnotou.

Zdroj: The Next Web

Prečítajte si aj:

macOS Mojave konečne oživí Mac App Store. Inšpiráciu si berie z iOS

Značky: