Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Aplikáciu Bolt, ktorú mnohí poznajú aj pod bývalým názvom Taxify, je možné použiť už v siedmich slovenských mestách. Jej užívateľmi sú najčastejšie miestni obyvatelia vo veku medzi 25 až 40 rokov. Častejšie ako muži využívajú prepravu pomocou aplikácie Bolt práve ženy. Tieto a ďalšie zaujímavé údaje vyplývajú z interných štatistík spoločnosti.

V slovenských mestách tvoria domáci 90 % a cudzinci 10 % prepravovaných cestujúcich. Tento pomer sa upravil počas Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji, ktoré znamenali prílev fanúšikov zo zahraničia, no stále prevládali miestni cestujúci.

V pracovné dni sa uskutoční najviac jázd medzi desiatou hodinou večer a druhou hodinou rannou. Cez víkendy sa výraznejšie začína zvyšovať dopyt po preprave o 22:00 a  najvyťaženejší sú vodiči od polnoci až do štvrtej rána, čo súvisí s odvozmi z večierkov.

“Nielen v Bratislave, ale aj v ďalších slovenských mestách, Bolt dopĺňa MHD. Zároveň vidíme, že v menších mestách užívatelia často používajú Bolt aj na prepravu do okolitých obcí v čase, keď je na týchto trasách slabšie pokrytie.” hovorí Roman Sysel, regionálny manažér Boltu pre strednú Európu.

Z interných štatistík sú nemenej zaujímavé aj rekordy najdlhších jázd. Z Bratislavy viedla najdlhšia jazda na sever Talianska do mesta Bolzano, ktorá merala 590 kilometrov. Najdlhšia cesta z Košíc cez platformu Bolt smerovala do Varšavy a merala 452 kilometrov.

Stáva sa, že cestujúci si vo vozidlách partnerských vodičov zabudnú rôzne predmety. Snubný prsteň nervózneho mladíka, ktorý sa práve viezol zo svojou budúcou snúbenicou na večeru, oblek, ktorý sa skoro nedostal na palubu lietadla smer Paríž s jedným z cestujúcich alebo surové kuracie stehná, z ktorých mala byť polievka, no cestujúcemu vyhladlo až tak, že ich zabudol v aute.

Vo všetkých prípadoch však sedeli v aute zodpovední vodiči, ktorí celú situáciu zachránili a prispeli tak ku svadbe, úspešnej obchodnej schôdzke a dobrému nedeľnému obedu.

Značky: