Funkciu bude údajne možné využívať spolu s Apple Fitness+.

Nová technológia by slúchadlám AirPods pomohla rozpoznať pohyb a polohu tela používateľov počas cvičenia so službou Apple Fitness+. Vylepšená by mala byť aj podpora pre funkciu Spatial Audio, avšak najvýznamnejší prínos tejto funkcie bude práve pre cvičenie s Fitness+.

Fitness+ je tréningová služba od Apple, ktorá pomáha používateľom s ich tréningom. Nakoľko táto služba neponúka pokročilého inštruktora, Apple nevedel zistiť, či používatelia cvičenie dokončili, alebo ho vykonali správne. Pokiaľ však vlastníte Apple Watch, tak práve tieto hodinky dokážu poskytnúť jedinú spoľahlivú metódu ako zistiť, či cvičíte správne. 

Apple AirPods 3Zdroj: Apple
Apple AirPods 3

Apple si však dal patentovať „bezdrôtový systém slúchadiel s detekciou polohy„, ktorý dokáže rozpoznať polohu tela používateľa a poskytnúť mu informácie o tréningu a “spätnú väzbu pri vyhodnocovaní výkonu používateľa pri pohybe hlavou alebo inom cvičení”.

Patentová prihláška prezrádza, že pripravované slúchadlá budú zhromažďovať údaje z akcelerometra a tiež rotačnej matice. Ďalej dodáva, že Apple AirPods by mali byť schopné sledovať aj jemné pohyby, aby zaznamenali aj tie najjemnejšie pohyby, ktoré  bude používateľ počas cvičenia vykonávať. 

Zdroj: GizmoChina

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.