Apple AirPods sú špecifické, plne bezdrôtové slúchadlá, na ktoré si treba zvyknúť, ale určite nebudú každému vyhovovať. V prvom rade je potrebné mať „kompatibilné ucho“, aby vám nevypadávali. Taktiež je potrebné si zvyknúť na ich dizajn a akceptovať ho. Ak ste s týmito faktormi vyrovnaní, tak verte, že AirPody budete milovať.

My sme si ich obľúbili veľmi rýchlo, nakoľko sú veľmi kompaktné a použiteľné za každých okolností. Slúchadlá sú umiestnené v nabíjacom/prepravnom puzdre, ktoré má v spodnej časti Lightning port a vzadu nájdete tlačidlo párovania. Po otvorení vrchnej časti sa dostanete k slúchadlám, ktoré držia v puzdre za pomoci magnetu. Vyťahujú sa veľmi ľahko, ale samovoľne nevypadávajú.

Každé slúchadlo má integrovanú batériu, ktorá má udávanú výdrž 5 hodín počúvania hudby alebo 2 hodiny telefonovania. Toto sa však kvôli nabíjaciemu puzdru ťažko overuje, nakoľko po vložení do puzdra sa slúchadlá automaticky nabíjajú. V praxi ich máte stále nabité. Nabíjacie puzdro stačí pripojiť na 30 minút k nabíjačke a máte k plusu 3 hodiny počúvania hudby.

Ak nabíjate priebežne, tak výdrž nemusíte vôbec riešiť, s plne nabitým puzdrom to bude aj 24 hodín. AirPody využívajú na komunikáciu Bluetooth a čip W1, vďaka ktorému je proces párovania a prepínania medzi Apple zariadeniami jednoduchší. Prvé párovanie je veľmi jednoduché. Stačí otvoriť puzdro a byť v blízkosti iPhonu, ktorý slúchadlá automaticky registruje, spáruje a môžete používať. Prepínanie medzi zariadeniami je tiež jednoduché, stačí otvoriť nastavenia prehrávania hudby a zvoliť AirPods. Mali by sa objaviť v každom zariadení s totožným Apple ID. Ak sa vám to nepodarí, tak ich treba pridať manuálne – cez Bluetooth nastavenia.

Kvalita reprodukovaného zvuku je výborná, ale nie perfektná. Zvuk je o niečo kvalitnejší ako z káblových EarPods z balenia iPhonu. Ponúkajú aj slušnú basovú zložku, pričom nám ich zvukové podanie, ako aj max. úroveň hlasitosti plne postačovala. Vďaka ich konštrukcii budete (ak chcete) počuť aj to, čo sa deje v okolí. Občas je to však nevýhodou. Ocenili sme kvalitu mikrofónov, ktoré sú v oboch slúchadlách, vďaka čomu sa prostredníctvom AirPods veľmi dobre telefonuje.

Potláčajú okolité ruchy a druhá strana nemá pocit, ako by ste boli v tuneli. Prakticky je spracované aj ovládanie dotykom, ktoré si môžete prispôsobiť podľa potrieb, a to na každé slúchadlo zvlášť. Dvojitým poklepaním na slúchadlo je možné prepnúť skladbu, pozastaviť/prehrať hudbu alebo aktivovať Siri. K dispozícii je aj akcelerometer a snímač priblíženia, vďaka čomu sa po vybratí slúchadla z ucha automaticky pozastaví prehrávanie a po opätovnom vložení sa spustí. Používať sa dá aj jedno slúchadlo samostatne. Tieto slúchadlá sme si veľmi obľúbili – sú skutočným a hlavne praktickým audio partnerom na každý deň.

Zapožičal: alza.sk

Cena: 130,38 €

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE